„Nu te grăbi să te mânii în sufletul tău” (Eclesiastul 7:9)

Izbucnirile de mânie sunt distrugătoare în toate relațiile, mai ales în căminul tău. Copiii sunt cei mai vulnerabili la mânia părinților si sunt oglinda comportamentului părintesc. Noi modelăm destinele copiilor noștri prin cuvinte, comportamente și atitudini și dacă sunt crescuți într-un cămin unde volumul este mereu la maxim, ei vor reacționa la fel. Faptele taie îi pregătesc pe copii să fie isterici și violenți.

În scurt timp vor reacționa exagerat, vor ridica mâna la mânie și se vor ataca unii pe ceilalți. Când dai dovadă de un comportament plin de mânie, acționezi din nevoia egoistă de a obține ceea ce-ti dorești, când dorești și în felul în care tu crezi că trebuie să obții. Te rog – de dragul familiei tale – începe să te porți ca un adult; dă dovadă de stăpânire de sine. „Să călcați pe urmele celor ce, prin credință și răbdare, moștenesc făgăduințele” (Evrei 6:12).

Să remarcăm faptul că trebuie să avem credință și răbdare. Tu nu vei putea controla ceea ce îți aduce viața, dar cu siguranță îti vei putea controla reacțiile. Fie că vorbim de mânia cu care tatăl vine acasă de la serviciu, fie ca este vorba despre mânia mamei pe care o varsă asupra soțului ei, ea poate aduce nenorocirea.

Simion și Levi au strâns mânia în sufletul lor și au devenii niște ucigași haini si răzbunători. Din pricina aceasta, s-a abătut un blestem peste ei, iar mânia s-a transmis de la o generație la alta (Geneza 49).

Poți rupe blestemul când te opui tentației de a lăsa ca mânia să-ti dicteze modul în care te comporți sau trăind după cuvintele Scripturii: „Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie; căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu” (lacov 1:19-20).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.