12 August

0
33

“Mă aștept și nădăjduiesc cu tărie că nu voi fi dat de rușine cu nimic; ci că acum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viața mea, fie prin moartea mea.” Fil.1:20

Ati observat în ultima vreme cît de multi oameni par a fi obositi si bolnavi? Aceasta este o constatare deosebit de serioasa, fiindca numarul persoanelor care par a fi bolnave sau traiesc tot timpul într-o permanenta stare de oboseala este în continua crestere.

Aceasta situatie are un imens impact negativ la locurile de munca, în familie si în slujire.

Exista chiar un nou termen ce defineste aceasta situatie întîlnita la locurile de munca numit, “prezenteism!” Acest termen îi identifica pe cei care desi sînt prezenti la serviciu, se plîng mereu ca sînt bolnavi si obositi, situatie care îi face sa fie neproductivi si cu o influenta negativa asupra celorlati colegi de munca.

Aceasta situatie este cauzata de faptul ca tot mai multi oameninu mai au un mod de viata sanatos, pentru ca fiind plini de energie si entuziasm, sa aibă o influenta pozitiva la locul de munca, acasa sau la biserica.

De aceea eu cred ca pentru fiecare crestin este imperios necesar sa aiba atît sanatate fizica, cît si sanatate spirituala.

Chiar si apostolul Pavel a mentionat acest adevar aratînd ca Hristos trebuie sa fie proslavit atît în trupurile cît si în sufletele noastre. De aceea, a avea grija de trupul nostru este nu numai o responsabilitate practica, ci chiar si una biblica!

Fiindca trupul nostru este templul Duhului Sfînt, acesta trebuie sa fie pastrat curat, sanatos si plin de energie. Iar pentru ca cei credinciosi ar trebui sa faca toate lucrurile pentru slava lui Hristos, de ce oare nu am avea grija si de trupul nostru pentru gloria lui Dumnezeu? De ce nu am fi în acelasi timp, tari în credinta si tari din punct de vedere fizic?

Uitati-vala Domnul Isus. El nu a fost niciodata palid, slab sau lipsit de vitalitate. Ci a fost un barbat puternic si cu o viata vibranta, care a avut puterea sa se ridice în mijlocul pacatosilor si sa îndure cu demnitate chiar si durerea crucificarii.

A face sport este un concept biblic. De aceea, chiar daca exercitiile fizice nu trebuie sa devina o obsesie sau o preocupare excesiva, fiecare dintre noi ar trebui sa depuna însa efortul pentru a-L onora pe Dumnezeu, purtînd de grija de templul Duhului Sfînt, prin exercitii fizice, dieta sanatoasa si odihna adecvata!

ONOREAZA-L PE DUMNEZEU TRAIND O VIATA VIBRANTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.