03 Octombrie -PARASESTE PERIMETRUL CONFORTULUI TĂU (1)

0
49

“Cum vor auzi despre El fără propovăduitor?” (Romani 10:14)

Un autor scrie: “În timp ce mă aflam în vizită la părinții mei, trebuia să mă tund, așa că m-am dus unde mergea și mama mea. În timp ce proprietarul Jim îmi tundea părul, am început să discutăm despre lucruri spirituale. Cu cât vorbeam mai mult”¦ cu atât tăia mai mult. Am ajuns să am păr foarte scurt, dar conversația noastră despre Domnul Isus a meritat. Mai târziu, când i-am sugerat mamei mele să-i invite pe Jim și pe soția lui la biserică, ea a spus: “Nici gând să fie interesați”¦ au o viață destul de destrăbălată. Nu mai cunosc alții care să fie mai departe de Dumnezeu decât sunt ei”.

Cu toate acestea, data următoare când s-a dus la salon, a înălțat o rugăciune în gând: “Doamne, nu cred că acești doi oameni sunt interesați de Tine. Deci dacă dorești să spun ceva “¦ fă să se întâmple ceva”. Chiar atunci, soția lui Jim a spus: “Înțeleg că sunteți într-un grup în care se discută lucruri spirituale. Ne-ar plăcea să venim”. Pam și cu Jim “¦ s-au rugat în cele din urmă cu părinții mei și și-au predat viețile lui Hristos ““ totul datorită unei conversații avute în timpul unui tuns.

Acest fel de reacție se întâmplă rareori. Majoritatea creștinilor își petrec timpul cu alți creștini”¦ Dar când vine vorba de chestiuni importante “¦ oamenii îi ascultă pe cei în care au încredere”¦ mai ales în privința lucrurilor spirituale. Pavel spune: “cum vor crede în Acela, despre care n-au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor?”

Dacă oamenii vor fi aduși la Hristos, în marea majoritate a cazurilor lucrul acesta se va face prin prieteni, nu prin străini. Așadar, cultivă o relație cu cineva care lucrează la magazinul pe care îl frecventezi sau cu cei cu care te întâlnești la piață sau la sala de sport.

Invită-i pe vecini la cină “¦ urmează exemplul lui Hristos și socializează cu cei ce nu-L cunosc pe Dumnezeu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.