„Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință” (Matei 6:8)

Domnul Isus a spus: „Când vă rugați, să nu bolborosiți aceleași vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulțime de vorbe, vor fi ascultați. Să nu va asemănați cu ei; căci Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-l cereți voi” (v. 7-8).

Când oamenii spun: „Nu știu să mă rog”, ceea ce afirmă ei de fapt este că nu știu să se roage ca noi. Ei nu știu să folosească „limbajul nostru creștin”. Domnul Isus spune că nu trebuie să-ti faci griji că nu-ti găsești cuvintele potrivite, întrucât „Tatăl vostru știe de ce aveți trebuință, mai înainte ca să-l cereți voi”. Dumnezeu ne ascultă inima mai mult decât cuvintele.

Nu trebuie să ne simțim jenați; El nu ne dă note pentru cât de bine ne exprimăm. Putem compara rugăciunea cu respirația. Respirăm din instinct, fără să ne dăm seama sau fără să fim atenți la ea în mod conștient; este o exprimare conștientă a dependenței noastre de oxigen clipa de clipă.Tot așa dorește Dumnezeu să ne angajăm în comunicarea noastră cu El. El dorește sa fie aerul pe care îl respirăm și mediul în care trăim.

Edwin Keith a spus: „Prin rugăciune dăm drumul oftului interior si inspirăm Duhul lui Dumnezeu”. Prin rugăciune, noi putem trăi într-o legătură continuă cu Dumnezeu. Domnul Isus a spus: „roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti.(v. 6).

Rugăciunea nu este o demonstrație publică a spiritualității. Comunicarea cu Cel pe care II iubim presupune să stăm singuri cu El, departe de întreruperi și de elemente care să ne distragă atenția. Ea are de-a face cu comunicarea sinceră si profunda dintre noi și Tatăl nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.