„Sunt copiii pe care i-a dat Dumnezeu robului tău” (Geneza 33:5)

Trăim într-o vreme în care copiilor nu li se dă mai mult din ceea ce își doresc și nici mai puțin din ceea ce au nevoie. Care este nevoia lor? Au nevoie de tine! Nu de fleacuri, de lucruri scumpe si de jucării, ci de dragostea ta și de timpul tău.

Citește următoarele cuvinte tulburătoare dintr-o rubrică săptămânală cu titlul: „Taților, salvați-vă fiii”, scrisă de psihologul Christopher Bacorn. El povestește despre o mamă neliniștită de treizeci și cinci de ani, care a venit la cabinetul său împreună cu fiul ei de cincisprezece ani. Tatăl băiatului îi părăsise cu patru ani în urmă. De atunci, adolescentul s-a dedat la alcool, s-a înhăitat într-o bandă și a devenit violent. Mama nu avea la cine să apeleze și se vedea de la o poștă că băiatul era un participant ostil.

După ce o jumătate de oră a încercat să spargă cupola de oțel în care s-a închis băiatul, Dr Bacorn și-a dat seama de zădărnicia încercării sale. El a scris aceste cuvinte ucigătoare și triste: „Am ajuns să cred că majoritatea băieților adolescenți nu au nici un folos de pe urma consilierii profesionale. Ceea ce poate folosi unui băiat și de cele mai multe ori nu are, este tovărășia bărbaților – cel puțin a unui bărbat care să-i acorde atenție, care să petreacă timp cu el si care să-l admire. Băieții au nevoie de un bărbat pe care să-l urmeze. Lucrul de care nu are nevoie este psihiatrul.

Ca națiune, suntem măcinați de violența juvenilă, suntem cotropiți de bande, arme si droguri. Marea majoritate a delincvenților tineri sunt băieți, cei mai mulți dintre ei fără un tată implicat în viața lor în mod folositor.” În Geneza citim că lacov era un om de afaceri prosper, însă a descoperit că cea mai mare comoară a sa de pe pământ sunt „copiii pe care i-a dat Dumnezeu robului Său.”

Taților, voi ați descoperit asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.