20 Iulie

0
34


 

” El va va întari pana la sfarsit , în asa fel ca sa fiti fara vina în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. Credincios este Dumnezeucare v-a chematla partasia cu Fiul Sau Isus Hristos, Domnul nostru.” 1 Corinteni 1:8-9

 

 În limba greaca,  cuvantul “partasie” are o însemnatate si-o bogatie deosebita. Acest termen este “koinonia” si tradus literal însemna: ” a împarti cu ceilalti” sau “a fi parteneri!”

 

Acest termen era folosit în biserica primara pentru a defini în contextul culturii grecesti, relatia din familia crestina, sau relatiile ce se stabileau între oamenii de afaceri. Acest termen exprima binecuvantarea pe care trebuie s-o experimenteze fiecare biserica pentru a supravietui.

 

Exista însa si-o alta dimensiune a sensului acestei afirmatii întalnita în uzanta bisericii primare, ce defineste actul deslujire a celor din biserica pentru împlinirea nevoilor celorlalti.

 

Crestinii din biserica primara aveau de fapt toate lucrurile în comun. Membrii bisericii împarteau între ei tot ceea ce aveau, pentru ca niciunul sa nu duca lipsa si toti sa aiba ceea ce era de obste.

 

Dincolo de relatiile interumane, acest termen exprima însa si comuniunea pe care noi oamenii o putem avea prin jertfa Domnului Isus cu Dumnezeu Tatal, Fiul Sau si Duhul Sfant.

 

Daca înca n-ai trait pana în aceasta zi, aceasta experienta a partasiei, este potrivit ca în acest moment sa îngenunchezi si sa te rogi spunand:

 

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu un copil al Tau, pentru ca sa pot trai astfel o adevarata partasie cu Tine si cu toti cei ce fac voia Ta. Amin.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.