26 Septembrie -ADĂPOSTUL TĂU PE TIMP DE FURTUNĂ (3)

0
39

“Iată, eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge” (Geneza 28:15)

Pentru a te pregăti pentru furtunile vieții, trebuie:

1) Să practici autocontrolul. Furtunile sunt mult mai năprasnice pentru cei nedisciplinați și pentru cei slabi. Iluzia că viața trebuie să fie ușoară, lipsită de suferință, o călătorie pe un covor plutitor te face să fii vulnerabil în fața descurajării, deziluziei și eșecurilor în vremuri grele. Adevărul este că vremurile grele nu țin mult, dar oamenii puternici da! iar oamenii puternici practică renunțarea la sine și auto-controlul.E “musculatura” lor spirituală cu care fac față încercărilor vieții.

Biblia spune: “Roadă Duhului este “¦ înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22-23). Duhul lui Dumnezeu te va face suficient de puternic pentru a-ți controla cea mai mare slăbiciune a ta ““ propria ta persoană ““ ceea ce, în ultimă instanță, te înfrânge în vremuri grele.

Pavel a trăit după acest principiu: “mă port aspru cu trupul meu, și-l țin în stăpânire” (1 Corinteni 9:27). Marii atleți știu că nu circumstanțele, ci condiția fizică le determină victoria.

2) Să depinzi de Dumnezeu, nu de oameni. “Mai bine este să cauți un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om” (Psalmul 118:8).

Da, oamenii te pot ajuta uneori, la fel cum ghipsul poate ajuta un picior rupt. Dar odată ce acel picior e pregătit să-și ducă singur greutatea, trebuie să dai jos ghipsul, altfel piciorul nu-și va recăpăta forța. Oamenii pot merge cu tine o bucată de drum; numai Dumnezeu va merge cu tine tot drumul.

Pavel scrie: “nimeni n-a fost cu mine, ci toți m-au părăsit. Să nu li se țină în socoteală lucrul acesta! însă Domnul a stat lângă mine, și m-a întărit”¦ Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău, și mă va mântui, ca să intru în împărăția Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin” (2 Timotei 4:16-18).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.