21 Iulie

2
39

” Ma bucur de Cuvantul Tau, ca celce gasesteo mare prada.” Ps.119:162

” Bucurati-va”, este la fel un termen greu de tradus, pentru ca este foarte greu sa-i cuprindem într-o singura afirmatie, întregul înteles. Ideia acestui îndemn este:” gaseste bucuria”, sau “gaseste lucrurile ce-ti aduc bucuria !”

Cineva a sugerat ca acest termenar putea fi tradus cel mai fidel prin afirmatia:”lasati ca ultimul meu cuvant pentru voi sa fie; bucurati-va!” Aceasta afirmatie înseamna de fapt o chemare pentru a experimenta bucuria adevarata, care nu depinde de împrejurari, reusite sau realizari, ci este o stare a inimii.

Sunt oameni care îsi distrug familia si biserica de care apartin, printr-o atitudine negativista de critica. Acestora nu le palace nimic. Pentru ca nu cunosc nici o bucurie, acesti oameni nici nu produc nici o bucurie.

Pentru a nu fi oamenii care stricam partasia si care împiedicam bucuria altora, ar trebui sa ne întrebam :” Care este atitudinea mea în mijlocul bisericii ?” Este biserica la care merg, un loc al partasiei si al bucuriei fiindca eu sunt un membru al acesteia ?

Zambetul meu face sa straluceasca cu mai multa putere soarele dragostei în viata celor cu care ma întalnesc, sau fata mea posaca si atitudinea mea critica, face sa se gramadeasca norii amaraciunii în viata lor ?

Specialistii care au urmarit expresia fetei umane au identificat 18 feluri diferite de zambet. Cel mai cunoscut este zambetul bucuriei, ce exprima bucuria unei inimiîmplinite. Dar exista si un zambet sarcastic dezaprobator, ce exprima rautate si fatarnicie! 

Pot cei ce te privesc sa vada pe fata ta si în stralucirea ochilor tai o adevarata bucurie ?

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; umple-mi inima de bucuria partasiei cu Tine si-a biruintei pe care o am în Numele Tau si da-mi ajutor sa împartasesc aceasta bucurie cu toti cei cu care ma întalnesc. Amin

2 COMENTARII

  1. DACA VREM SA FIM TARI ATUNCI CAND VIN FURTUNI IN VIATA NOASTRA TREBUIE SA CULTIVAM IN NOI UN STIL DE VIATA IN CARE SA NE BUCURAM PERMANENT IN DOMNUL NOSTRU,ISUS CRISTOS.CUM VOR PUTEA VEDEA CEI CARE NU-L CUNOSC PE ISUS CA NOI SUNTEM DIFERITI?BUCURANDU-NE IN EL PTR CA DIN EL,PRIN EL SI PTR EL SUNT TOATE LUCRURILE!!!!!!LAUDA-L PE EL SUFLETE SI TOT CE ESTE IN MINE SA LAUDE NUMELE SAU!

  2. Este greu sa te bucuri atunci cand ai o problema .
    De multe osri cand inima este grea zambetul arata mai mult a grimasa neinteleasa decat a bucurie.
    Doar Dumnezeu prin metodele Sale neintelese si nebanuite de oameni poate face ca noi sa exprimama un zambet real al bucuriei chiar si atunci cand inima ne este grea si problemele nu ne produc decat lacrimi si durere.
    Doamne revarsa-ti Tu bucuria Ta asupra inimii noastre si noi te vom lauda !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.