19 Iulie

1
41

” Harul Domnului Isus Hristos, si dragostea lui Dumnezeu si împartasirea Sfantului Duh, sa fie cu voi cu toti! Amin 2 Cor 13:14

 Una dintre benedictiilecel mai des folosite de apostolul Pavel, contine declaratia ce este cuprinsa în versetul biblic de astazi: ” Harul Domnului Isus Hristos, si dragostea lui Dumnezeu si împartasirea Sfantului Duh, sa fie cu voi cu toti!

Aceasta benedictie exprima într-un anume fel credinta apostolului Pavel în trinitatea lui Dumnezeu. Fara sa ezite, el vorbeste despre Dumnezeu Tatal, Domnul Isus si Duhul Sfant!

În acelasi timp însa, aceasta benedictie cuprinde si o ordine a experientelor umane: întai suntem chemati sa experimentam harul lui Dumnezeu , apoi dragostea Domnului Isus si numai dupa aceea partasia Duhului Sfant! 

Acest fapt ne arata ca nu poti avea parte de partasie, daca mai întai nu experimentezi harul si dragostea.

Noi nu putem intra în partasia bisericii, daca mai întai n-am experimentat  lucrarea facuta de Dumnezeu Tatal, apoi cea facuta de Fiul Sau, Domnul Isus Hristos si apoi cea a Duhului Sfant.

Daca pretindem ca am trait deja aceste experiente si nu avem partasie cu nici o biserica, atunci înca  nu punem în practica aceasta exprese vitalaa legaturii cu Dumnezeu, care se exprima prin partasia si închinarea împreuna cu ceilalti rascumparati.

Ai experimentat dragostea lui Dumnezeu, harul Domnului Isus si lucrarea Duhului Sfant în viata ta ? Daca ai trait aceasta experienta, o exprimi activ în partasia bisericii ?

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; pentru a trai o adevarata partasie cu toti cei ce sunt copiii Tai, desavarseste si-n viata mea lucrarea Ta, a Fiului Tau si-a Duhului Sfant. Amin

 

 


1 COMENTARIU

 1. ….

  Poti tu sa intelegi copil iubit ca Eu
  Atunci cind am dus crucea-n locul tau
  Am rastignit si eul tau pe cruce?
  Stiam ca nu aveai cum sa traiesti
  Viata Mea cea sfinta
  Stiam ca n-auzeai cind te chemam
  Sa vii sa stam in dulce partasie
  Stiam ca nu aveai tu ceru-n gind
  Si tocmai de aceea ti-am trimis
  Invaluita-n har dar ne\’nteleasa
  O cruce….

  C. M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.