20 DECEMBRIE – DUMNEZEU DOREȘTE SĂ REUȘEȘTI (1)

0
45

– “Domnul”¦ vrea pacea robului Său!” (Psalmul 35:27) –

Dumnezeu se bucură să-și vadă copiii izbutind; ce părinte bun nu s-ar bucura? Domnul Isus a spus: “dacă voi, care sunteți răi, știți să dati daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va’da lucruri bune celor ce I le cer!” (Matei 7:11).
David a dorit să construiască Templul, dar Dumnezeu l-a ales în locul lui pe fiul său, Solomon. Uneori dorințele noastre diferă de ale lui Dumnezeu, deci trebuie să-L consultăm înainte de a face vreo mișcare.

De obicei Dumnezeu își descoperă planul pas cu pas. Dacă dorești ca ceva să persiste, e semn că Dumnezeu te călăuzește. Deci caută semnele, ascultă-L pe Duhul Sfânt, evaluează totul în rugăciune, cultivă-ti o reacție promptă fată de Dumnezeu, respinge orice gând care dă naștere îndoielii, cere-i lui Dumnezeu înțelepciune și așteaptă s-o primești. Și nu fi selectiv în privința persoanei de la care ești dispus să primești învățătură. La urma urmelor, Dumnezeu a vorbit odată printr-un măgar și a schimbat istoria.

Biblia spune: “s-o ceară de la Dumnezeu “¦ și ea îi va fi dată” (lacov 1:5). înțelepciunea este abilitatea de a vedea și de a interpreta lucrurile prin ochii lui Dumnezeu. Ce avantaj! Psalmistul spune: “Descoperirea cuvintelor Tale dă “¦ pricepere” (Psalmul 119:130). Când Dumnezeu te mântuiește, El îti înnoiește mintea deoarece aceasta e șansa ta pentru viitor. Gestionarea mintii trebuie să fie una din prioritățile tale: “tot ce este vrednic de primit “¦ aceea să vă însuflețească” (Filipeni 4:8). Nu-ți justifica eșecul; refuză să rămâi copleșit; nu mai da vina pe alții. Ci încercuiește pe calendar data de azi și declară că cele mai bune zile din viața ta încep ““ chiar acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.