– “Tot ce face Tatăl, face și Fiul întocmai” (Ioan 5:19) –
Domnul Isus a avut rolul unui mesager. El Și-a primit mesajul de la Tatăl, apoi l-a transmis celor din preajma Lui. El a auzit un glas pe care ceilalți nu-l puteau auzi. Și pentru că a putut să-l audă, El s-a comportat diferit. Iți aduci aminte de tulburarea ce s-a produs din cauza orbului? Domnul Isus nu s-a tulburat. El a știut că într-un fel sau altul această situație va revela puterea lui Dumnezeu (Ioan 9:3).
Îți aduci aminte de episodul în care toată lumea a fost copleșită de durere din cauza bolii lui Lazăr? Domnul Isus nu a fost așa. în loc să se grăbească spre patul prietenului lor, El a spus: “Boala aceasta nu este spre moarte, ci spre slava lui Dumnezeu” (Ioan 11:4). Cum ar putea exista o relație mai apropiată decât aceasta? Domnul Isus a avut comuniune neîntreruptă cu Tatăl Său. Cum a făcut acest lucru? El se trezea înaintea zorilor pentru a se ruga. El avea părtășie cu Tatăl, noaptea, în timp ce ceilalțidormeau. El a lăsat deoparte cererile și așteptările neîncetate ale oamenilor pentru a se asigura că planul Său este în acord cu planul lui Dumnezeu. Crezi că Tatăl dorește același lucru pentru tine? Absolut. Pavel spune că ai fost “hotărât mai dinainte să fii asemenea chipului Fiului Său”. Acest stil de viață îți este promis, dar nu îți este garantat. El are un preț.
Ești tu pregătit să plătești acel preț? Ioan scrie: “ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos” (1 Ioan 1:3). Numai după ce ai petrecut timp în prezența lui Dumnezeu, după ce ai “văzut și auzit”, vei fi capabil să vorbești despre Domnul Isus într-un mod prin care să îi obligi pe ceilalți să asculte.