01 Iulie

0
49

” Isus i-a raspuns:”Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau.” “Aceasta este cea dintâi, si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este:” Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti.” În aceste doua porunci se cuprinde toata Legea si Proorocii.” Matei 22:37-40

Dupa ce Domnul Isus a raspuns întrebarilor adresate de farisei, a avut si El la rândul Sau, o întrebare pe care le-a adresat-o: “Ce credeti voi despre Mesia? ” Al cui fiu este?” i-a întrebat Domnul.

Plin de sine, unul dintre farisei, i-a zis: ” Mesia este fiul lui David!”, fiind deplin convins ca acesta este raspunsul corect.

Cum se poate atunci, ca David insuflat de Duhul Sfânt, sa -l numesca pe Mesia:”Domnul sau ;” a continuat cu întrebarile Domnul?

Fiindca nu stiau ce sa raspunda, pentru a nu fi iarasi prinsi în propriile afirmatii, fariseii n-au mai spus nici un cuvânt. Si L-au parasit si de aceasta data pe Domnul, fara sa mai spuna nimic! Iar din acea zi, asa cum relateaza evanghelistul Matei, n-a mai îndraznit nimeni sa-i mai puna Domnului, vreo întrebare.

Luând în considerare rapunsul la aceste întrebari, întelegem ca Domnul Isus, este mai mult decât fariseii sau oficiialii vremii se asteptau sa fie. Acestia si-au format o imagine cu privire la Mesia; numai ca Domnul Isus nu s-a încadrat în tiparele lor.

El a fost mai mult chiar si de ceea ce oamenii din vremea Lui, asteptau ca Mesia sa fie.Gândind în termeni politici, cei din primul veac, asteptau ca Mesia sa fie un razboinic. Dar Domnul Isus a venit sa fie nu un razboinic, ci un miel de jertfa.

Prin viata si lucrarea Sa, El a depasit cu mult asteptarile umane, fiind mai mult decât un simplu urmas a lui David, sau un oarecare conducator politic si militar, ci Fiul lui Dumnezeu. Datorita acestui fapt, misiunea si autoritatea Sa nu este una trecatoare, ci este divina.

Ce spui tu despre Mesia? Este El si Domnul inimii tale?

Rugaciune: Doamne Isuse; lumineaza-mi ochii mintii, pentru ca prin credinta sa pot pricepe ca esti Fiul lui Dumnezeu si sa Te accept ca Domn si Mântuitor al inimii mele. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.