04 Noiembrie

0
59

” Si mi s-a aratat un râu cu apa vietii, limpede ca si cristalul , care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului.” Ap.22:1

Cred ca multi dintre voi cunoasteti imnul :”Ne-om vedea l-acele tarmuri !” Un evanghelist intinerant a ajuns într-o zi într-un mare oras, unde a predicat un mesaj împotriva celor ce consuma alcool. Ca sa arate cât de hotarât este în condamnarea acestui pacat, la un moment dat în timpul predicii sale, el a anuntat ca ar dori sa adune toata bautura din oras si s-o toarne pe pamânt în asa fel ca aceasta sa curga ca un râu spre mare.

Fara sa ia în consideratie implicatiile ulterioare,la terminarea predicii pastorul bisericii locale a anutnat cântarea: “Ne-om vedea l-acele tarmuri!” În acele momente întreaga audienta în loc sa cânte, a început sa râda, pentru ca a facut o analogie între mesajul cântarii si declaratia evanghelistului.

Desi în acea împrejurare câtarea anuntata era nepotrivita, ea poarta însa un mesaj deosebit. Aceasta a fost scrisa în anul 1864, când o epidemie a secerat în New Yok multe vieti.

Pentru ca în acea încercare multe rude si prieteni dragi ai compozitorului crestin Robert Lowry si-au gasit sfârsitul, sufletul acestuia a fost rascolit de câteva întrebari majore : “Ne vom mai reintâlni vreodata cu cei plecati dintre noi ? Dupa ce vom trece râul mortii, va mai fi oare vreo întâlnire la râul vietii ?

Framântat de aceste întrebari, Lowry s-a asezat la pian si-a compus acesta deosebita melodie, inspirat din declaratiile Apocalipsei, exprimându-si astfel nadejdea reintâlnirii cu cei plecati.

“Ne-om vedea l-acele tarmuri, unde nu mau sunt dureri, în ceresca-mparatie unde-s vesnic mângaieri. Ne-om vedea; ne-om vedea ; ne-om vedea l-acele tarmuri, lânga râul de cristal !”

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc pentru nadejdea vie ce o am prin Hristos si pentru siguranta reintâlnirii cu toti cei dragi, plecati înainte acasa. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.