20 Februarie

0
40

“… Ne aducem aminte fara încetare , înaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru de lucrarea credintei voastre, de osteneala dragostei voastre si de taria nadejdii în Domnul nostru Isus Hristos !” I Tes.1:3

În poemul epic Homerian “ODISEEA”, sunt prezentate niste creaturi mitice numite “sirene”. Aceste fiinte demonice avînd o înfatisare ciudata, jumatate pasari si jumatate femeie, locuiau în insulele stîncoase din ocean. În jurul tarmurilor acestor insule, erau multe stînci ascunse de apa reprezentînd o adevarata capcana pentru orice nava. Cînd o nava se apropia de acea zona, sirenele începeau sa cînte atragînd si acompaniind marinarii în drumul spre moarte.

Cînd Odiseus a ajuns cu nava pe care o conducea în dreptul acestor insule, a poruncit tuturor marinarilor sa-si astupe urechile, ca sa sa-i fereasca de cîntecele provocatoare ale sirenelor. Apoi a cerut marinarilor sa-l lege de un catarg, ca nu cumva în timp ce vor trece pe lînga aceste insule sa-si schimbe schimbe ordinile. În acest fel, acest echipaj a reusit sa treaca pe lînga insulele misterioase pline cu atîtea curse ce-i atrageau spre moarte , fara probleme.

Într-o alta ocazie însa, cînd corabia condusa de Orfeus, a ajuns în dreptul acestor insule, orfeus a luat harfa si a început sa cînte. Cîntecul sau a fost atît de încîntator încît niciunul dintre marinari n-a mai ascultat cîntecul sirenelor !

Si noi trebuie sa ne umplem viata cu o melodie care sa ne faca sa nu mai auzim muzica ispititorului ! Dar cum sa procedam ? Cum sa aplicam aceisi strategie pentru a scapa de înfrîngerea ispitelor ? Trebuie sa-l lasam e Domnul Isus sa fie armonia vietii noastre si sa auzim numai cuvîntul Lui !

Rug. Doamne Dumnezeule ; fa ca urechea mea sa auda numai ceea ce Tu îmi spui si viata mea sa fie plina de armonia prezentei Tale. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.