“Orice mare preol”¦ este pus pentru oameni” (Evrei 5:1)
Când vine vorba să ne apreciem pastorul, să remarcăm patru principii biblice. Primul, “orice mare preot, luat din mijlocul oamenilor, este pus pentru oameni în lucrurile privitoare la Dumnezeu”. Să ne înțelegem: pastorul tău a fost ales dintre ființele umane, nu dintre îngeri. Al doilea, pentru că este om, “el poate fi îngăduitor cu cei neștiutori și rătăciți, fiindcă și el este cuprins de slăbiciune” (Evrei 5:2).
Motivul pentru care pastorul poate empatiza cu tine este că și el dă multe din luptele pe care le dai și tu. Charles Spurgeon a spus: “Un pastor neîncercat, neînfricat, nu va putea fi niciodată deplin folosit de Dumnezeu”. Al treilea, “din pricina acestei slăbiciuni, trebuie să aducă jertfe atât pentru păcatele lui, cât și pentru ale norodului” (Evrei 5:3). Lucrul acesta poate fi șocant, dar pastorii au și ei eșecuri și au nevoie de harul lui Dumnezeu. Să nu crezi că dacă pastorul tău este un mare predicator el nu se luptă cu familia lui, cu finanțele, cu temerile lui și cu natura lui.
De fapt, poate el se luptă mai mult, căci Satana preferă să zdrobească un general, în loc de 100 de pedestrași. Când greșești, te poți duce la pastor, dar el la cine poate merge? Al patrulea, “nimeni nu-și ia cinstea aceasta singur, ci o ia dacă este chemat de Dumnezeu” (Evrei 5:4). Pastorul tău nu s-a ales singur, Dumnezeu l-a chemat. Deci înainte să-l critici, întreabă-te: “m-am rugat eu pentru el?” înainte de a pronunța o judecată, întreabă-te: “Se poartă Dumnezeu cu el în moduri pe care eu nu le cunosc?”. lntr-o zi tu și copiii tăi o să aveți nevoie de rugăciunile și de sfatul pastorului. Deci nu dărâma astăzi ceea ce va fi folositor pentru tine mâine.
img
Dumnezeu sa binecuvinteze pastorii… sa fie mangaiere pentru cei uitati, balsam pentru cei raniti ,soli de pace si iubire Dumnezeiasca…sa ne rugam pentru ei si noi