11 Martie ILIE (1)

0
47

“Se aude vuiet de ploaie” (1 Împărați 18:41)

Treci cumva printr-o perioadă de secetă spirituală? Ești ocupat cu încurajarea altora în timp ce propria ta viață pare că se destramă? Nu ești unic. I s-a întâmplat lui llie, un prooroc ce a cerut în rugăciune foc din cer pe Muntele Cârmel și a învins prin puterea Domnului 850 de prooroci falși. S-a confruntat cu o foamete mare, cu toate resursele omenești secate și cu spatele la zid. Și ce a făcut? “S-a plecat la pământ, s-a așezat cu fața între genunchi” (1 Împărați 18:42).

Bună mișcare! llie s-a hotărât să nu mai dea atenție lucrurilor din jur, să apeleze la ajutorul lui Dumnezeu și să se roage până primește un răspuns. Când a venit răspunsul, el a venit ca “un vuiet de ploaie”. Să remarcăm că ceea ce a auzit llie în duhul său a fost complet diferit de ce putea să vadă sau să audă în jurul lui. Duhul său a simțit ploaia înainte ca măcar o picătură să cadă. Aici găsim o lecție importantă. Când Dumnezeu îți vorbește, El va vorbi duhului tău, nu cărnii.

Ceea ce spune El acolo este mai real decât orice se întâmplă în circumstanțele tale. Dar ai grijă, ceea ce auzi în duhul tău poate fi diferit de ce auzi în intelectul tău, sau de ce ai în bancă, sau de ce se întâmplă la serviciu sau de ce se petrece acasă sau de ce se petrece in trupul tău. llie a trebuit să nu țină cont de toate rapoartele “nici urmă de ploaie” pe care continua să ie primească. Și tu trebuie să faci la fel. Când știi că Dumnezeu ți-a promis un anumit lucru, trebuie să faci abstracție de toată negativitatea din jurul tău, să te bazezi pe Cuvântul Său și să continui să crezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.