– “Uitați-vă la păsările cerului” (Matei 6:26)-
Vorbind unei mulțimi cuprinsă de teamă, Domnul Isus a spus: “Nu vă îngrijorați de viața voastră “¦ uitati-vă la pasările cerului”. Poate spui: “Ce pot învăța dacă mă uit la păsările de pe cer?” Dacă ai fost vreodată în Pennsylvania la începutul iernii. înseamnă că ai văzut cerul afectiv înnegrit de mulțimea gâștelor canadiene adunate pentru migrarea lor anuală spre sudul însorit. În următoarele câteva zile ne vom uita la comportamentul lor și vom învăța de la ele.
Gâștele zboară în stoluri; ele nu zboară separat, la întâmplare, pentru că nici o gâscă nu poate parcurge distanța singură. Ele au fost create să zboare în formația lor caracteristică în formă de “V”. Când o pasăre bate din aripi, mișcarea aerului creată astfel conferă un curent ascendent ușurând greutatea pasării din spatele ei. Împreună, randamentul zborului crește cam cu 71%. Chiar și cele mai tinere, mai slabe și mai bătrâne gâște pot face călătoria. Ele reușesc împreuna ceea ce nu ar reușit niciodată separat.
Putem învâța o lecție: când Biblia spune: “Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alții” (Evrei 10:25}. Ea vrea să spună “Stați în părtășie unu cu alții si bucurați-vă de faptul că astfel puteți fi ridicați”. Nu esti chemat să zbori singur. “Ochiul nu poaie zice mâinii: “N-am trebuință de tine”; nici capul nu poale zice picioarelor: “N-am trebuință de voi.” (1 Corinteni 12:21). Uneori câte o gâscă mai rătăcește de una sigură, dar obosește repede, iși pierde altitudinea și cu ultimele puteri zboară înapoi la stol. “Uitați-vă la pasările cerului” și învățați