„Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc” (Psalmul 127:1)
Când ai un talent foarte dezvoltat, dar provocarea sarcinii pe care o ai de făcut este prea mică, simți că te plictisești. Când talentul tău este slab, dar provocarea sarcinii pe care o ai de făcut este prea mare, simți frustrare și teamă. Dar când nivelul provocării se potrivește cu nivelul talentelor tale – atunci te afli „în flux”.
Noi nu lucrăm numai pentru bani, pentru recunoaștere, promovare, aplauze sau faimă. Noi trebuie „să fim plini de râvnă totdeauna pentru bine” după cum spune Pavel în Galateni 4:18.
Trăim pentru flux. Tânjim după flux și când este prezent, ceva se petrece în sufletul nostru deoarece ne conectăm la o realitate ce ne depășește și intrăm în parteneriat cu Dumnezeu. De aceea psalmistul a spus: „Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc”. Fluxul este parte a ceea ce experimentăm în acel parteneriat și in cadrul lui. Dumnezeu folosește la rândul Său fluxul pentru a ne modela.
Bețaleel a experimentat fluxul când lucra în lemn, David, când cânta la harpă, Samson, când își folosea puterea, Pavel, când scria o epistolă extraordinară, Daniel, când se afla la conducere și Adam, când avea grijă de grădină.
Dacă te afli într-o funcție de conducere, unul dintre cele mai mari acte spirituale de slujire pe care îl poți face este sa-i întrebi pe oameni dacă experimentează râvna in activitatea lor și să-i ajuți s-o experimenteze si mai mult.
Când lucrezi în fluxul slujirii lui Dumnezeu și când experimentezi râvna în activitățile care contribuie la dezvoltarea și binecuvântarea altora – atunci tu lucrezi „în Duhul”. Pavel se afla în Duhul când s-a descris drept „un sărac, și totuși îmbogățind pe mulți; ca neavând nimic, și totuși stăpânind toate lucrurile” (2 Corinteni 6:10).