29 DECEMBRIE – FORMAREA DE BĂRBAțI SI FEMEI PENTRU DUMNEZEU (2)

0
43

– “Poruncile acestea “¦ să le întipărești în mintea copiilor tăi” (Deuteronom 6:6-7) –

Învată-i pe copiii tăi importanta de a sta în picioare pentru ceea ce este drept. Copiii noștri gravitează spre tot ce le face plăcere persoanelor importante din viata lor ““ bun sau rău ““ din nevoia lor de a fi acceptați. Dacă cei din anturaj fac ceva, aprobarea lor va reprezenta o influentă puternică asupra lor. Nu întotdeauna e vorba de copii cuminți versus copii răi sau despre moralitate versus imoralitate ““ ci de faptul de a fi copil! Solomon, amintindu-și de propriile tendințe ale tinereții, ne-a sfătuit: “dacă niște păcătoși vor să te amăgească, nu te lăsa câștigat de ei!

Dacă-ti vor zice: “Vino cu noi!”¦ să nu pornești la drum cu ei” (Proverbe 1:10-15). Devenim ca cei cu care ne însoțim și dacă copiii noștri trebuie să stea în picioare pentru Dumnezeu împotriva influentelor distrugătoare, ei au nevoie de instruire în câteva domenii. în primul rând, calitățile unei prietenii adevărate. învată-i că adevărații prieteni caută interesele reciproce și cei care ii conduc spre pericol sau păcat nu sunt prieteni. în al doilea rând, inevitabila lege a consecințelor. “Ce seamănă omul, aceea va și secera. Cine seamănă în firea lui pământească, va secera “¦ putrezirea; dar cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viata veșnică” (Galateni 6:7-8).

Și întărește-ti învățătura refuzând să-i salvezi din mijlocul consecințelor. In ultimul rând, tipul corect de eroi. În loc de staruri rock sau celebrități sportive cu un caracter îndoielnic, prezintă-le copiilor tăi eroii din Biblie care sub presiune au fost un model de evlavie, neprihănire și curaj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.