“Vă îndemn să luptați pentru credința” (Iuda 3)
Biblia spune: “cu atât mai mult trebuie să ne ținem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtați de ele” (Evrei 2:1). Cuvântul “depărtat” trebuie să declanșeze o alarmă. Domnul Isus a arăÂtat că în timp ce cultivatorul dormea, venea vrăjmașul și semăna neghina printre grâu. Când s-a treÂzit, el a spus: “Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta” (Matei 13:28). Cancerul începe cu o celulă neÂidentificată, neverificată, far dacă celula nu este rezolvată, ea poate distruge întregul trup. Astfel Iuda scrie: “să luptați pentru credința, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna. Căci s-au strecuÂrat printre voi unii oameni, scriși de mult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioși, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru, și tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân și Domn Isus Hristos” (Iuda 3-4).
Să remarcăm cuvintele: “credința, care a fost dată sfinților odată pentru totÂdeauna”. Metodele pot fi schimbate, dar mesajul nu se schimbă niciodată. Pavel scrie: “va veni vreÂmea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă” (2 Timotei 4:3). Studiază desfășurarea vieții lui Avraam, Isaac și lacov. Binecuvântările lui Avraam au venit printr-o relație perÂsonală cu Dumnezeu.
Isaac a moșteni binecuvântările tatălui său. Numai când filistenii lau atacat s-a întors și a săpat din nou puțurile tatălui său Avraam și a zidit un altar pentru Domnul. În cele din urmă Iacov, a treia generație a încercat scheme și scurtături pentru a obține binecuvântarea lui Dumnezeu. Doar după ce a avut parte de întâlnirea cu Dumnezeu de la Peniel și-a restabilit viața pe fundamentele puse de Avraam și Isaac. Să ne păstrăm credința; să le transmitem copiilor noștri “adevărul, adevărul complet și nimic altceva decât adevărul”.