12 Martie

0
44

” Isus le-a zis: Stricati Templul acesta, si în trei zile îl voi ridica.” Ioan 2:19

Domnul Isus a spus: “Distrugeti templul si in trei zile îl voi ridica iarasi”. Ca în multe declaratii, pe care le intalnim în relatarile evanghelistului Ioan, nici aceasta marturisire a Domnului Isus, nu a fost înteleasa de cei din vremea Lui. Iudeii credeau ca Domnul Isus facea referire la templul din Ierusalim, pe cand El vorbea despre templul trupului Sau.

De aceea, surprinsi de socul declaratiei Domnului Isus, acestia i-au raspuns: “Au trebuit patruzeci si sase de ani ca sa se zideasca templul; cum zici Tu ca îl vei rezidi numai în trei zile”?

Dupa moartea si învierea Domnului Isus, ucenicii si-au amintit însa de acest incident si au înteles declaratia facuta de Domnul într-un nou sens al credintei. Cînd a vorbit despre templu, Domnul Isus se referea de fapt la actul mortii si al învierii Sale, nu la Templul din Ierusalim. Cu alte cuvinte El spunea: “Înmormantati acest trup si în trei zile voi învia”!. “Chiar daca veti reusi sa-L urcati pe Hristos pe cruce si Il veti omori, nu-L veti putea tine în mormânt”!

Dupa învierea Domnului Isus, trupul Sau este biserica. De aceea pentru cei credinciosi, templul nu mai este o cladire construita din materiale fizice prin efort uman, ci comuniunea unor inimi înnoite. Cînd credinciosii se aduna împreuna în numele Domnului Isus si îi slujesc în lauda si închinare, acestia sunt o expresie a templului spiritual format din pietre vii.

Daca templul trupului fizic al Domnului Isus n-a putut fi tinut în mormânt, nici templul trupului nostru spiritual sau cel al bisericii, nu poate sa ramâna în moarte. Aceasta bucurie a învierii este nadejdea tuturor celor credinciosi.

Rugaciune: Doamne Isuse; Îti multumesc ca ai înfrânt moartea si ai deschis mormântul, pentru ca prin biruinta Ta, sa am si eu parte de înviere. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.