02 Iulie

1
29

“Moartea și viața sînt în puterea limbii; oricine o iubește, îi va mînca roadele.” Prov.18:21

În cartea Proverbelor, înteleptul Solomon foloseste de mai mult de 90 de ori diferite cuvinte pentru a descrie ce înseamna comunicarea.

Potrivit afirmatiilor sale, descoperim ca putem folosi cuvintele ca un medicament, pentru a-i întari pe cei carora le adresam si a-i mîngîia pe cei ce au nevoie de vindecare, sau folosim cuvintele ca o sabie, pentru a taia si distruge.

Datorita acestui fapt, în aceasta zi ar trebui sa ne întrebam fiecare dintre noi: “sunt cuvintele noastre medicament care vindeca, sau sabie care distruge?”

Pentru ca vorbele pe care le rostim au un impact si o mare influenta asupra celor din jurul nostru, ar trebui sa ne asiguram ca fiecare dintre acestea încurajeaza, edifica si zidesc.

Imagineaza-ti ce bucurie si ce entuziasm ar fi în casa si în familia ta, daca ai scoate din vocabularul tau toate cuvintele taioase si toate afirmatiile negativiste si ai începe sa vorbesti folosind limbajul Scripturii, rostind numai cuvintele care zidesc si hranesc?

Aminteste-ti ca vorbele pe care le rostesti, arata de fapt ceea ce este în inima ta. De aceea pentru a avea o vorbire care zideste, trebuie sa strîngi Cuvîntul lui Dumnezeu în inima ta si sa pastrezi o strînsa legatura cu Dumnezeu, facînd din El sursa si centrul vietii tale.

Cînd Cuvîntul lui Dumnezeu este din belsug în viata noastra, atunci cînd vorbim, noi împartasim din el si altora, ajutîndu-i si îmbogatindu-i cu ceea ce si noi am primit. De fapt, înteleptul Solomon ne spune: “Cuvintele prietenoase sînt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, și sănătoase pentru oase.” Prov.16:24.

Rugaciunea mea pentru tine în aceasta zi este ca Dumnezeu sa te ajute ca ceea ce vorbesti sa-L reflecte pe Cel ce locuieste în inima ta!

FA CUVINTELE PE CARE LE ROSTESTI SA FIE UN MEDICAMENT CARE VINDECA SI NU O SABIE CAREDISTRUGE!

1 COMENTARIU

  1. Comunicarea cere mai mult decat un dialog.

    Intrebari de relatie: “pentru ce motiv este util acest punct de vedere?”
    Intrebari care vizeaza intentia : intrebari legate de subiecte evitate
    Intrebari de temporizare : am putea discuta mai tarziu?
    Intrebari de rezumare : sunteti de parere ca situatia este pe drumul bun?
    Intrebari sugestive credeti ca”¦???
    Intrebari de evitare: daca am fi de acord ca “¦? Negatia (se evita) blocheaza comunicarea reala
    Intrebari agresive : care este legatura acestui aspect cu ceea ce spun eu?
    Intrebari de intimidare : sa intelegem ca asta e tot ce ai de spus?
    Intrebari incomode : acesta e modul in care va raportati la ..?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.