13 MARTIE – PERFECTIONISMUL

0
52

-“Văd că tot ce este desăvârșit are margini” (Psalmul 119:96)”-

Standardele înalte și atenția pentru detalii sunt lăudabile; ele arată că te mândrești cu munca ta. Totuși, anumiți perfecționiști au o abordare de tipul totul sau nimic, găsind defecte și fiind obsedați de faptul că puteau face mai bine. Cazul nostru este următorul: după ce a rostit unul din cele mai memorabile discursuri din istorie, Abraham Lincoln își descrie discursul de la Gettysburg drept “un eșec categoric”. Perfecționiștii văd oportunități să facă bine, dar și drept oportunități de a eșua, deci chiar și când își ating țelul nu au sentimentul împlinirii. Nici unul din­tre noi nu va atinge perfecțiunea în această parte a veșniciei, Suntem cu toții imperfecți; obișnuiește-te cu ideea! “Cunoaștem doar în parte” (1 Corinteni 13:9). Așadar:

1) Ingăduie-ți să mai greșești pentru a reuși. Henry Ford a spus: “Eșecul este numai o oportunitate de a începe iarăși cu mai multă pricepere”.

2) Deși la început nu poți excela, nu-ți fie teamă să încerci. Nu vei obține rezultate perfecte, vei putea înțelege că uneori “mediu” înseamnă progres.

3) Înveselește-te. Iartă-te și extinde-ți atitudinea și față de ceilalți. Emerson a spus: “O consecvență prostească este sperietoarea minților mărunte”.

4) Nu te poticni în detalii. Stabilește-ți o limită de timp; spune: “Voi acorda acestui lucru treizeci de minute”. Un bine-cunoscut consilier spune: “Trebuie să ai așteptări rezonabile “¦ fă tot ce poți și încurajează-i pe ceilalți să facă la fel. Defectele și imperfecțiunile îți determină unicitatea. Eliberează-le. Îmbrățișează-le “¦ ești uman “¦ Dumnezeu te-a făcut așa”. Adevărul este că Dumnezeu nu ne judecă greșelile la fel de aspru pre­cum o facem noi. El “își aduce aminte că suntem țărână” (Psalmul 103:14).

Dacă fiecare cititor ar dona la Fundația SEER suma pe care o cheltueiesc pe 2L de suc bun, am avea suficiente fonduri să tipărim Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi într-un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.