Eu pentru cine votez?

0
656

În fața alegerilor prezidențiale apare mereu și mereu întrebarea: ”eu pentru cine votez”? Se poate ca unii dintre alegători să-și fi definit deja opțiunea pentru alegerea persoanei potrivite pentru președinție, în funcție de apartenența politică a candidatului pe care îl apreciază, a programului politic, sau a promisiunilor electorale pe care acesta, sau partidul care îl susține le-au făcut.

Sunt alții însă care și-au fixat opțiunea pentru un candidat în funcție de situații conjuncturale. Aceștia spun :”votez pe cutare, fiindcă nu-mi place de cutare!” Mai dureros este însă faptul că unii alegători și-au ales candidatul pe care vor să îl voteze motivați de interese personale, sau, constrânși de factori de șantaj, iar alții votează determinați de influența structurilor și a serviciilor de care aparțin, de autoritățile și de partidele care le-au impus opțiunea.

Pe lângă acești alegători, sunt însă mulți alții care sunt în derivă și nu și-au stabilit încă o opțiune electorală. Aceștia se uită la lista cu cele 14 nume a celor ce au fost validați pentru a intra în campania electorală și le este foarte greu să se decidă. Într-o zi parcă ar vota pe unul, iar în cealaltă zi l-ar prefera pe un altul. Acestora li se potrivește foarte bine întrebarea ”eu pentru cine votez?” pe care a pus-o cetățeanul turmentat din piesa ”O scrisoare pierdută ” scrisă de I.L. Caragiale. Atunci cetățeanul turmentat nu știa pe cine să voteze fiindcă mintea lui era tulbure din cauza băuturii.

Astăzi se repetă aceeași situație, numai că cei turmentați au ajuns în această situație, nu pentru că ar fi îmbătați de băutură, ci pentru că s-au lăsat îmbătați de propaganda care se face pe internet, de lobby-ul care se face de către interesele Comunității Europene, și de mașinația structurilor și a serviciilor care depun orice efort ca să controleze mintea și voința alegătorilor.

Pentru a vă ajuta să găsiți răspuns la întrebarea ”eu pentru cine votez?” voi folosi cinci cuvinte pe care va rog să le luați în considerare. Înainte de a le enumera, menționez faptul că suntem o națiune creștină. De aceea, în evaluarea unui candidat, ar trebui să aveți în vedere cu prioritate virtuțile, principiile și perspectivele creștine. În acest articol voi prezenta pe unele dintre acestea, care ar trebui să devină etalonul după care să evaluați candidații la președinție și să optați pentru acel candidat care este cel mai aproape de aceste valori.

1. Uitați-vă la CARACTERUL persoanei care candidează pentru a fi președintele României.

Cu siguranță că nu vom găsi oameni perfecți, sau desăvârșiți, dar apreciați dacă cel, sau cea, pe care o evaluați, este o persoană morală. Analizați care sunt viciile de care este stăpânită această persoană și care este situația ei familială. Este căsătorit, sau căsătorită, și de câte ori a făcut-o până acum. Care îi sunt punctele tari și care îi sunt punctele slabe. Cum știe să se raporteze față de lege și față de colegi.

Este o persoană recalcitrantă, impulsivă, dominată de ego-ul propriu și de interesele personale, sau pune pe primul plan armonia, pacea și înțelegerea cu ceilalți, urmărind astfel ajutorarea, promovarea și bunăstarea semenilor. Am îndrăznit să încep cu trăsăturile de caracter, fiindcă acestea definesc identitatea persoanei. Fără caracter, o persoană nu poate fi integră, nu poate aduna pe alții în jurul ei și nici nu poate fi un exemplu pozitiv. Ci, va merge din rău în mai rău în decădere morală și-i va atrage și pe alții după ea. Spun aceasta fiindcă atunci când face o alegere, Dumnezeu se uită la inimă, nu la ceea ce izbește ochii.

2. Urmăriți CREDINȚA persoanei care candidează pentru a fi președintele României.

Nu am spus să vă interesați de denominația sau cultul de care această persoană declară că aparține. Ci, urmăriți în ce măsură această persoană crede în Dumnezeu. Spun aceasta fiindcă trăim într-o țară creștină și cu toate acestea au fost aleși în funcția cea mai înaltă din stat, liberi cugetători, sau persoane cărora le-a fost rușine să declare în mod sincer identitatea lor religioasă și mai ales să afirme credința lor în Dumnezeu. Experiențele din istorie ne arată că împărații sau președinții necredincioși, în loc să aducă binecuvântare în ținutul asupra căruia au primit autoritate, au atras blestemul.

3. Evaluați COMPETENȚELE persoanei care candidează pentru a fi președintele României.

A fi președintele României, este o poziție foarte înaltă și cu multe responsabilități. De aceea pentru cei necalificați și pregătiți pentru această slujbă, poziția de președinte ar putea fi o pălărie mult prea mare. Cineva a spus: ”dacă vrei să fie haos, pune pe un incompetent la conducere. Se pare că în România am ajuns în această situație!

Să nu fiu însă înțeles greșit. Sunt unii incompetenți atunci când este vorba de ceva bun, dar foarte abili atunci când sunt antrenați la rău. De aceea urmăriți ce școli au absolvit candidații pe care îi evaluați pentru președinție, analizați ce alte slujbe au mai împlinit, unde au fost angajați și cum și-au împlinit treaba. Nu cumva se aud behăituri referitoare la modul cum au lucrat ? În acest sens, avem exemplul împăratului Saul, care a făcut abuz de autoritate și a adus jertfa pe care numai profetul Samuel trebuia să o aducă. Apoi, a păstrat pentru el oile cele mai bune, pretinzând că este corect și a împlinit întru totul Cuvântul Domnului. Cei care și-au împlinit bine o slujbă de conducere, au fost echipați și au dobândit competențe pentru a o împlini, înainte de a fi aleși. David înainte ca să fie ales împărat a lui Israel și-a câștigat competențele de conducere slujind la oi și luptând cu lupul și leul. Moise înainte ca să ajungă conducătorul poporului Israel, a fost echipat ca militar în școala Egiptului și ca păstor slujind 40 de ani la oi în pustiu.

4. Identificați CONVINGERILE persoanei care candidează pentru a fi președintele României.

Pentru a ajunge la o opțiune corectă, este important să adăugăm pe lista de evaluare a candidaților la președinție și convingerile proprii ale acestor candidați. Acestea ar putea însuma părerea lor despre viață. Viața este darul sacru care ne este oferit de Dumnezeu. De aceea trebuie să știm și să luăm în considerare care este atitudinea despre viață a candidatului pe care dorim să-l votăm. Apără viața, luptă pentru dreptul la viață a copiilor nenăscuți? Fac totul pentru ca să ajute la îmbunătățirea vieții prin: programe medicale, programe sociale, programe educaționale și încă multe altele?

Un alt domeniu foarte important care evidențiază convingerile candidaților, este poziția lor pentru familie. Sunt profund mâhnit în inima mea pentru ca unii dintre cei ce candidează la președinție, în momentul când a fost referendumul pentru căsătorie au dat din colț în colț, ori s-au manifestat împotrivă. Nu pot să înțeleg cum într-o țară creștină să nu se întrunească voturile pentru susținerea căsătoriei între un bărbat și o femeie și mai mult decât atât, să fie promovată și susținută legal căsătoria între persoane de același sex.

Câtă îndrăzneală au unii dintre candidații, care după ce au spus nu la referendumul pentru familie, au spus și spun da pentru comunitatea LGBT, acum ne cer să îi votam pentru a ajunge președinte al României. Iertați-mi îndrăzneala, dar trebuie să recunoaștem că cei credincioși au adormit, sau nu mai sunt interesați de valorile creștine.

Pe lista convingerilor personale, mai pot fi adăugate și alte domenii precum: dreptul la libertate, dreptul la proprietate, dreptul la educație, la muncă, etc.

Pentru că nu îmi propun să le analizez pe fiecare în parte, în finalul acestui criteriu, voi aduce în atenție un alt domeniu referitor la convingerile personale și anume cel care privește identitatea națională. Trebuie să ne întrebăm care este convingerea candidatului pe care dorim să-l votăm despre identitatea națională. Spun aceasta, deoarece trăim într-o vreme în care spiritul național moare încet, iar în locul acestuia este promovat un spirit globalist.

Acesta este însă scopul mișcării progresist- globaliste, ce pregătește instaurarea unui guvern mondial, care în final va fi condus de Anticrist. De aceea este de datoria noastră să ne întrebăm în ce măsură persoana care candidează la funcția de președinte al României este dedicată pentru a urmări interesul românilor și pentru a dezvolta națiunea Română. Nu cunva ajuns la președenție va fi numai un pion care va fi folosit pentru a pune în practică interesele Comunității Europene și a structurilor și serviciilor care promovează globalizarea ?

5. Constatați CONSECVENȚA persoanei care candidează pentru a fi președintele României.

Acesta este ultimul criteriu de pe lista de evaluare a candidaților la președinție cuprinsă în acest articol. Prin consecvență înțeleg mai întâi, statornicie lîngă principii. Sunt unii care astăzi spun un lucru, iar mâine un altul. Astăzi sunt cu un partid, iar mâine cu un altul. Astăzi au o orientare și anumiți prieteni, iar mâine altă orientare și alți prieteni. Cum să existe stabilitate când există atâta inconsecvență?

Referindu-mă la consecvență, în cadrul acestui criteriu, doresc să mai adaug încă un aspect. Consecvența are de-a face și cu conștiinciozitate și dedicarea pentru muncă și pentru împlinirea programului asumat și mai ales a promisiunilor făcute în campania electorală.

De foarte multe ori cei aleși una au promis în proiectul lor pentru țară, și cu totul altceva au făcut. Pentru că nu sunt consecvenți unor proiecte, sau unor programe, în campania electorală auzim replici, calomnii, acuzații, atacuri la persoană, și nu o discuție pe aceste programe și proiecte. Ne-am obișnuit să asistăm la dispute verbale și să dăm votul celui ce strigă mai tare. Este vremea să ne oprim din a striga unii la alții și să începem să strigăm mai tare către Dumnezeu.

Pentru a pune în practică acest fapt, am fost motivat de o discuție în care cel intervievat a spus că din 1990 și până astăzi, toți președinții pe care el i-a votat, l-au dezamăgit. Câtă durere! Să-ți pui încrederea în cineva și acea persoană să te dezamăgească. Pentru ca să nu mai trăim aceeași dezamăgire vă chem pe toți cei credincioși să nu vă mai lăsați purtați de valul dezinformărilor și al promisiunilor deșarte. Evaluați în mod corect după cele cinci standarde, pe cei propuși pentru a fi președintele României și votați în cunoștință de cauză și cu responsabilitate.

Apoi, fiindcă Dumnezeu este ”Cel ce înalță și coboară pe fiii oamenilor”, haidem să începem o luptă a rugăciunii. În biserica de care aparțineți uniți-vă cu ceilalți credincioși și cereți lui Dumnezeu să ne dea ca președinte un bărbat sau o femeie după inima Lui. Rugați-vă și în familiile voastra, faceți grupe de rugăciune, și luați zile de post și postiți în mod individual și cu întreaga biserică și Dumnezeu ne va asculta.

În acest sens avem ca exemplu răspunsul lui Dumnezeu pentru credincioșii din Brazilia. Și țara lor a fost coruptă, dar au postit și s-au rugat și Dumnezeu a făcut ca atât premierul cât și președintele aflați în funcție, să fie descoperiți cu afaceri murdare și corupție. După aproape 7 ani de rugăciune, acum în Brazilia este un președinte credincios, care promovează valorile și principiile creștine. Oare când se va întâmpla acest lucru și în România? Pentru a avea parte de această minune, haideți să ne unim la post și rugăciune contând pe promisiunea lui Dumnezeu, care spune:

…” dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” 2 Cron.7:14

Pastor Dan Boingeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.