Donează o carte

0
49

Informare proiect ” Schimbare din interior”

Suntem Fundatia crestina Rescue, Centru de asistenta si sprijin pentru reabilitarea morala si sociala a persoanelor aflate in detentie.

In ultimii 12 ani Fundatia Rescue desfasoara diferite activitati in mai multe penitenciare, in special in PNT Aiud, unde am incercat in acest timp sa venim in intampinarea unor nevoi specifice.

In timpul unei vizite in biblioteca PNT Aiud am observat gradul mare de uzura al cartilor, numarul mic de reviste de specialitate. Psihologul Tia Ioan, seful sectiei de reeducare mi-a vorbit despre nevoia de carti noi avand in vedere ca multe din cartile bibliotecii au fost citite de cate 4-5 ori de aceasi detinuti. Am fost impresionat de nevoia de carte a detinutilor , pentru multi dintre ei cititul fiind evadarea sufletului.

De asemenea cartea e un mijloc in a restabili sau a corecta un sistem de valori deficitar, preluat din anturaj si mediul de viata.

Noi cei din F. Rescue am discutat despre cele mai bune modalitati de a organiza o colectare de carte. In final am hotarat o campanie locala in orasul Cluj-Napoca pe durata a trei luni. Echipa Rescue impreuna cu voluntarii au identificat cele mai bune locatii ( biblioteci, librarii, universitati, licee, biserici etc.), unde am amplasat afise cu prezentarea campaniei si cutii de colectare.

Actiunea a avut rezultate bune in Cluj-Napoca dar, cunoscand nevoia de carte in toate penitenciarele din tara am hotarat sa extindem campania la nivel national, alaturi de partenerii nostri revista “Psihologia azi”, Editura “Aventa”, precum si alti parteneri: edituri, mass-media care s-au oferit sa dea o mana de ajutor.
Perioada actiunii “Schimbare din interior” va fi de 6 luni, pana in luna august, si se va desfasura in cele mai importante orase din tara.

Puteti dona o carte din biblioteca personala celor privati de libertate, ajutandu-i sa se schimbe sau cel putin sa evadeze in lumi imaginare.

Pentru mai multe detalii despre campania “Schimbare din interior” puteti accesa www.rescue.ro, rescue@xnet.ro

Cartile pot f trimise pe adresa: str. Fabricii nr 4, Cluj-Napoca, judCluj,400870, tel: 0264 462629 sau Bd. Schitu Magureanu nr. 39, ap. 10 Tel: 313.12.60, E-mail: office@psihologia.ro

Cu stima,

Cosmin Giurgiu, director executiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.