17 Mai – Cea mai bună protecție contra depresiei

0
41

“¦..Vom merge cu copiii și cu bă­trânii noștri, cu fiii și fiicele noas­tre”¦”  Exod 10.9

Un studiu realizat din însărcinarea Co­misiei Europene a constatat că spaniolii suferă mai rar de depresie decât englezii. Cercetătorii au verificat istoria bolii la peste 6.500 pacienți depresivi din mai multe țări europene din zone rurale și urbane. Deși rata este mai mare la oraș decât la sat, în orașele spaniole doar 3 procente din populație este depresivă. În schimb, în Liverpool, procentul crește la 18!

Cum explică oamenii de știință această diferență? Pră­pastia sărăciei dintre Europa de Nord și Europa de Sud face ca membrii familiei să țină mai mult unul la altul. Copiii devin mult mai târziu independenți, bătrânii nu sunt duși atât de ușor la azilul de bătrâni. Conform cercetărilor, contactele sociale strânse protejează contra depresiei.

Moise a trăit cu aproximativ 1400 de ani înainte de Hris­tos. Și el a știut despre importanța familiei. Când faraon a vrut să despartă familia, Moise a stăruit să călătorească împreună cu copiii și bătrânii, cu fiii și fiicele. Israeliții do­reau să-L onoreze pe Dumnezeu împreună, acesta era scopul declarat. Pentru aceasta s-au întărit. De aceasta depindea binele sau răul părtășiei (comuniunii). Și astăzi, familia este cea mai bună bază pentru bunăstarea noas­tră. Participarea împreună la slujba pentru Dumnezeu este punctul culminant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.