“¦..Vom merge cu copiii și cu băÂtrânii noștri, cu fiii și fiicele noasÂtre”¦”  Exod 10.9
Un studiu realizat din însărcinarea CoÂmisiei Europene a constatat că spaniolii suferă mai rar de depresie decât englezii. Cercetătorii au verificat istoria bolii la peste 6.500 pacienți depresivi din mai multe țări europene din zone rurale și urbane. Deși rata este mai mare la oraș decât la sat, în orașele spaniole doar 3 procente din populație este depresivă. În schimb, în Liverpool, procentul crește la 18!
Cum explică oamenii de știință această diferență? PrăÂpastia sărăciei dintre Europa de Nord și Europa de Sud face ca membrii familiei să țină mai mult unul la altul. Copiii devin mult mai târziu independenți, bătrânii nu sunt duși atât de ușor la azilul de bătrâni. Conform cercetărilor, contactele sociale strânse protejează contra depresiei.
Moise a trăit cu aproximativ 1400 de ani înainte de HrisÂtos. Și el a știut despre importanța familiei. Când faraon a vrut să despartă familia, Moise a stăruit să călătorească împreună cu copiii și bătrânii, cu fiii și fiicele. Israeliții doÂreau să-L onoreze pe Dumnezeu împreună, acesta era scopul declarat. Pentru aceasta s-au întărit. De aceasta depindea binele sau răul părtășiei (comuniunii). Și astăzi, familia este cea mai bună bază pentru bunăstarea noasÂtră. Participarea împreună la slujba pentru Dumnezeu este punctul culminant.