„Duhul împotriva firii pământești” (Galateni 5:17)

Să nu uiți niciodată, indiferent cât de departe ai ajuns în umblarea ta cu Dumnezeu, că firea ta pământească nu se corectează singură. Ea nu devine niciodată mai asemănătoare Domnului Isus, nici măcar cu timpul. De aceea ni se spune să o „răstignim” zilnic (vezi v. 24).

Chiar și apostolul Pavel s-a luptat cu firea lui: „firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți …Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. împotriva acestor lucruri nu este lege” (v. 17, 22-23).

Poate întrebi: „E posibil să ai un astfel de stil de viață”? Da, dar trebuie să faci următoarele patru lucruri:

1) Nu uita că Satan nu-și ia niciodată vreo zi liberă. Ești mereu ținta atacului său, așa că trebuie să te aperi cu Cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.

2) Identifică păcatul la care ești cel mai predispus.Biblia spune: „să dăm la o parte … păcatul care ne înfășoară așa de lesne” (Evrei 12:1). De ce? Pentru că cea mai mare slăbiciune a ta va fi ținta constantă a atacurilor lui.

3) Păstrează-ți rezervorul spiritual mereu plin. „Umblarea după lucrurile firii pământești, este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace” (Romani 8:6).

4) Umblă în puterea lui Dumnezeu, nu în a ta. Se termină lupta vreodată? Nu, însă puterea lui Dumnezeu împreună cu hotărârea ta de a fi ascultător și de a continua lupta, duce întotdeauna la o victorie clară și de durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.