“El ne-a înviat împreună”
Ca urmași ai lui Hristos, noi avem o legătură intimă cu Duhul Sfânt. Fiecare suntem o piatră vie conectată la alte pietre vii și Dumnezeu ne modelează până când ne potrivim unii cu alții”. “voi “¦ sunteți zidiți ca să fiți o casă duhovnicească” (1 Petru 2:5). Dumnezeu vede numai două caÂtegorii de oameni ““ mântuiți și pierduți. El nu ține seama de denominațiuni, rase sau deosebiri socio-economice: “toți sunteți una în Hristos Isus” (Galateni 3:28). Când devii membru al famiÂliei lui Dumnezeu depui un jurământ de credință în fața fiecăruia dintre membri. Aceasta înseamÂnă să-i iubești, să-i sprijini, și să-i încurajezi.
Când evreii au fost pe cale de a intra în țara Promisă, două dintre seminții au vrut să se staÂbilească acolo unde erau; ei nu au dorit să meargă să se lupte cu ceilalți. Dar Moise i-a provoÂcat: “Frații voștri să meargă oare la război, și voi să rămâneți aici?” (Numeri 32:6). Așa că au fost cuprinși de spiritul de unitate și au zis: “Nu ne vom întoarce în casele noastre mai înainte ca fiecare din copiii lui Israel să fi pus stăpânire pe moștenirea lui” (Numeri 32:18). Ei nu s-au putut bucura de moștenirea lor decât atunci când toți au avut parte de ea. A umbla în unitatea Duhului înseamnă a nu te bucura pe deplin de sănătatea ta atunci când frații și surorile tale sunt bolnavi sau a nu-ți sărbători succesul atâta vreme cât ei sunt în necaz.
Când primești binecuvântarea lui Dumnezeu și o înțelegi pe deplin, vei dori să spui celorlalți: “Dumnezeul care m-a ajutat pe mine te va ajuta și pe tine!” Și vei lucra și te vei ruga pentru acest scop. Când suntem crescuți împreÂună, dezbinările vor dispărea, ne vom asemăna (vom avea un caracter similar) cu Hristos, iar lumea va începe să ne ia în serios. Doamne, grăbește ziua!