– “”¦ a zis: “lată, Eu fac toate lucrurile noi” (Apocalipsa 21:5) –
Mai există încă două principii referitoare la schimbarea vieții:
1) Trebuie să fii dispus să te schimbi necondiționat. în etapa de început a terapiei, consilierii dau de sindromul “schimbare -dacă”. Clientul vede schimbarea ca pe o strategie de a da pentru a primi: “Mă voi schimba dacă ei sunt dispuși să facă “¦ Dacă nu, nu mă schimb”. Cu Dumnezeu, răsplata ta pentru schimbare este una proprie. Obții bucuria aprobării Lui, plus toate beneficiile care rezultă din faptul că ai devenit o persoană schimbată. Aceasta include darul lui Dumnezeu “doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii, și să vezi” (Apocalipsa 3:18). Abilitatea de a vedea lucrurile clar te va ajuta să înțelegi problema și să te confrunți cu ea în mod eficient, indiferent de ce face sau ce nu face altcineva.
2) Trebuie să accepți adevărul că schimbarea înseamnă renunțarea la trecut. Orice lucru de care te agheți în cele din urmă te controlează. Dacă ofensa a fost rezultatul faptelor tale sau pierderea datorită slabei tale judecăți, mărturisește-l-o lui Dumnezeu, primește iertare și las-o la cruce. Dacă a fost vina celuilalt, și revi asupra ei deoarece crezi că ești partea nevinovată și-ți meriți porția de dreptate, libertatea de care nu te mai bucuri și opțiunile pe care le ratezi sunt un preț prea mare pentru falsul confort de a fi drept.
“Iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos” (Efeseni 4:32), fapt ce te va elibera de lanțurile resentimentului, redându-ți viitorul. Dacă ești legat în lanțurile regretelor de tipul “aș fi putut, aș fi vrut, ar fi trebuit”, Dumnezeu e pregătit să-ți facă un viitor mai bun decât ar fi putut fi trecutul (loel 2:25).