1) Să ierți și să uiți. Neiertarea te ține prins în mecanismul resentimentului. De ce este atât de important pentru tine să-i faci pe ceilalți greșiți, iar tu să fii mereu corect? Dacă ai dreptate, dar ești nefericit, la ce-ți folosește? Ascultă cuvintele lui Hristos: “Dacă iertați oamenilor greșelile lor, și Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greșelile voastre” (Matei 6:14). Charles Spurgeon a spus: “Când îngropi un câine turbat, nu-i lăsa coada la suprafață”. Așadar, iartă, îngroapă și mergi mai departe.
2) Taie mânia de la rădăcină! Uneori sursa mâniei noastre ne este ascunsă; noi ne exprimăm prin gesturi suferințele nevindecate din noi. Mânia exagerată este deseori o mânie deplasată. În loc să avem de-a face cu persoana care ne rănește, ne descărcăm mânia pe cei mai apropiați de noi. Roagă-L pe Dumnezeu să-ți arate unde se află adevărata problemă, apoi rezolv-o.
3) Recapătă-ți puterea. Mila vindecă, dar neiertarea te face o victimă pe viață. În plus, când tu ești obsedat de eveniment și îți plănuiești răzbunarea, cealaltă persoană se bucură de viață. Dumnezeu ți-a promis dreptate, așa că las-o în mâinile Lui.