TRENUL ALES DE DUMNEZEU ERA ALTUL

2
46

Cu cîteva zile înaintea sarbatorii nasterii Domnului Isus, un misionar a participat în capitala uni tari , la o întîlnire importanta a bordului scolii de misiune. S-a pregatit din timp pentru aceasta calatorie, a cumparat biletele de tren cu mare grija pentru calatoria dus- întors , asigurîndu-se ca nu va avea nici o surpriza cu rezervarea locurilor si ca va ajunge acasa la timp pentru a nu fi afectate slujirile pe care le avea la aceasta sarbatoare.

A plecat de la întîlnirea mentionata, chiar înainte de a se termina , ca sa fie sigur ca va prinde trenul de dupa masa care sa-l ajute sa ajuna în zona în care lucra, înainte de miezul noptii.
Ajuns în gara , privindu-si ceasul a observat ca mai are timp sa cumpere ziare si
un sandwich pentru drum.Nu stia însa ca ceasul sau se oprise exact cu 15 minute înainte de plecarea trenului. Fara sa se grabeasca a mers spre peron . A observat ca poarta de intrare era închisa, dar nu a dat importanta acestui fapt. Cînd a privit însa spre tren, acesta nu mai era, plecase de 5 minute.! Nedumerit de situatie si-a privit din nou ceasul si atunci a înteles misterul ! Ceasul arata aceeasi ora ca si în momentul în care intrase în gara.

Suparat de aceasta situatie, nu putea sa-si explice cum de a îngaduit Dumnezeu tocmai lui si întru-n moment pe care l-a pregatit cu atîta grija sa I se întîmple asa ceva.
A mers repede la biroul de informatii si-a aflat ca urmatorul tren spre directia solicitata pleca peste 6 ore. A schimbat biletul pentru urmatorul tren si asezîndu-se resemnat într-un colt al culuarului principal, a început sa rasfoiasca resemnat ziarele pentru care acum platea un asa mare pret.
Dupa aproximativ o ora în acelasi colt a venit un grup de adolescenti , care s-a organizat repede în jurul unuia mai în vîrsta ce purta o chitara , începînd sa cînte colinde crestine. Misionarul a ramas la locul lui, interesat fiind de felul în care acesti tineri procedau în evanghelizare. Colindele au stîrnit curiozitatea multora ce asteptau în gara si foarte repede acea zona a ajuns tixita de oameni.
Dupa cîteva colinde unii dintre ei au început sa puna întrebari. Nexperimentati cu astfel de întrebari, tinerii nu aveau nici un raspuns. Aproape fara sa-si dea seama misionarul s-a ridicat de la locul lui, a înfruntat pe cei obraznici si a dat raspunsuri biblice la intrebarile adresate. Asa a continuat sirul întrebarilor si al colindelor aproape 2 ore.

Dupa ce grupul colindatorilor a plecat , misionarul a ramas continuînd discutia si prezentarea mesajului Evangheliei despre nasterea Domnului Isus pîna la timpul cînd a trebuit sa plece la tren. Ajungînd în compartiment a observat ca doi dintre cei mai înversunati parteneri de discutie mergeau spre aceeasi destinatie. Asa ca subiectele anterioare au fost reluate si dezbatute pîna dimineata împreuna cu toti cei din compartiment. Ajunsi la destinatie, toti cei din compartiment si-au dat mîna spunînd unul altuia cu lacrimi în ochi “sarbatori fericite cu Domnul Isus”. Istovit de oboseala , dar cu inima radiind de bucurie misionarul le-a spus : ” acum am înteles de ce mi s-a oprit ceasul” ! D.B.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.