Dumnezeu foloseste si furnicile !

1
57

Credinciosii din localitatea V”¦.au pregatit cu multa rugaciune primul serviciu de înmormîntare care urma sa aiba loc în comuna lor. Erau o biserica evanghelica mica , nou înfiintata si unul dintre membrii fondatori , a fost chemat de Domnul acasa.

Acesta era bine cunoscut de toti cei din comuna, pentru ca era seful echipei de meseriasi , care la multi dintre ei le-a construit case.Dupa întoarcerea lui la Dumnezeu, a avut o buna marturie , ce a însemnat o mare provocare pentru toti cei care l-au cunoscut. Serviciul de înmormîntare urma sa aiba loc în ziua în care satul îsi pomenea mortii. De aceea cînd cortegiul a ajuns în fata portii cimitirului, acesta era plin de oameni.Cu mare respect pentru cel decedat si pentru slujba care se desfasura , satenii au facut loc convoiului , însotindu-I apoi pe cei îndoliati pana la groapa.
Cînd pastorul din orasul învecinat s-a ridicat sa predice, cineva din multime a început sa vocifereze si sa comenteze cu voce tare fiecare cuvînt. Dupa cîteva minute în care cel mentionat si-a tinut predica lui, pastorul s-a oprit din rostirea mesajului si-a întrebat cu voce tare : Domnilor a-ti vrea sa-l rugam pe domnul care vorbeste , sa taca, pentru ca dumneavoastra sa puteti asculta în continuare în liniste Cuvîntul lui Dumnezeu ? Ca sunetul unui val care se izbeste de tarm rospunsul multimii prezente a fost : DA ! La acest raspuns membrii bisericii au adaogat strigînd : Amin ! Amin !

Cel vizat încalzit de bautura , sfidînd rugamintea multimii, ca si cum nimic nu s-ar fi întîmplat ,a continuat sa vocifereze. Dupa cîteva momente însa glasul lui nu s-a mai auzit. Pastorul si-a continuat predica , multimea a ascultat cu mare interes mesajul Scripturii, si serviciul de înmormîntare s-a încheiat fara alte probleme.Toti credinciosii s-au întors acasa purtînd în suflet durerea despartirii de cel drag, dar si multumirea pentru ocazia de vestire a Evangheliei. Poate nimeni nu si-ar mai fi adus aminte de cel care a vociferat.
A doua zi însa, cînd pastorul a mers sa viziteze familia îndoliata , acestia l-au întîmpinat cu multa Bucurie spunîndu-I : frate pastor va mai aduceti aminte de acel pe care ieri l-ati rugat sa taca la serviciul de înmormîntare ? Stiti ce s-a întîmplat ? Ieri ,în tim ce comenta si se misca în toate directiile , s-a asezat pe un musuroi de furnici. Acestea deranjate I s-au urcat pe picioare au intrat în pantofi, în pantaloni, pe sub haine si au început sa-l muste.Nemaisuportîndu-le , acesta a rugat pe prietenul lui sa-l duca acasa ca sa-si scuture hainele si sa se schimbe. Pîna a ajuns acasa si si-a schimbat hainele serviciul de înmormîntare s-a terminat. Daca n-a vrut sa asculte de rugamintea oamenilor, Dumnezeu a folosit alti slujitori : furnicile ! Pentru ca Dumnezeu foloseste si furnicile ! D.B.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.