Schimbari Si Vesti

0
44

Dragii mei,
Din 7 aprilie anul curent sunt în vacanta în România. La început am trecut printr-o perioada de readaptare cu clima, stilul de viata, oamenii, chestii care m-au socat într-o mai mica sau mai mare masura.
Am avut apoi bucuria întâlnirii cu multi dintre sustinatorii misiunii vizitând mai multe biserici în care am putut sa povestesc pe viu lucrurile minunate de care am avut parte pe câmpul misionar. M-am bucurat sa vad si biserici noi care se arata interesate de sustinerea în rugaciune a acestei lucrari.

A fost o asa mare încurajare pentru mine când, într-o biserica unde nu mai vorbisem, am descoperit la sfarsit o sora în vârsta care îsi petrecea batrânetea rugandu-se pentru mântuirea popoarelor tribale din jungla. Marturisea ca atunci când mi-a auzit marturia a simtit ca rugaciunile ei de ani de zile au fost împlinite. Ce minunat lucreaza Domnul pentru îndeplinirea planurilor Lui stabilite mai dinainte de întemeierea lumii.

Pe lânga vizitarea bisericilor si grupurilor de sustinere, am avut parte de doua evenimente foarte importante pentru viata mea: logodna si casatoria. Acum nu stiu pentru câti dintre dumneavoastra mai reprezinta o surpriza vestea aceasta, dar prin scrisoarea de fata vroiam sa va fac cunoscut si faptul ca de acum înainte veti primi rapoarte de la familia M. si A. D.!! Gata cu A. O.!!! Nu ca ar fi murit, ci doar s-a transformat într-una mai responsabila (sotie) si pe care o mai cheama si D. Pe M cred ca îl cunoasteti cu totii, asadar nu trebuie sa va mai conving ca e baiat de treaba, de încredere, ca are inima de misionar si ca mai ales a sustinut fervent lucrarea din Peru, în care se va integra si el în mod practic de acum înainte.

Nunta a avut loc pe 5 iulie, ne-a adus o mare bucurie, a fost foarte frumoasa si am folosit-o ca ocazie de evanghelizare întrucât eu am multe rude necredincioase.

Chiar daca eu sunt în vacanta, echipa din Peru nu sta degeaba. Va amintiti ca pe la începutul anului fusesem numita director al echipei de investigare si ca ne fixasem ca scop pentru vara aceasta sa contactam tribul Yanachaguinos. In toate bisericile in care am mers am solicitat rugaciune si voi ati primit mesajele de informare, si ne-am rugat cu totii. Raspunsurile nu au incetat sa apara. In luna Mai echipa a primit banii necesari calatoriei de recunoastere a teritoriului si intalnire cu persoanele care au vazut Yanachaguinii, calatorie care s-a realizat in luna Iunie, in zona tribului Yanesha, vecin cu Yanachaguinii. Prin Iulie-August, o persoana din echipa (Macedonio) insotit de mai multi indieni Yanesha voia sa patrunda in inima junglei, pe crestele muntilor Yanachaga pentru a-i cauta pe Yanachaguinos. Informatiile primite in timpul calatoriei din Iunie au schimbat perspectiva. Iata ce a aflat echipa de investigare:

-Yanachagunii au un simt olfactiv foarte dezvoltat, care ii ajuta sa isi dea seama cand sunt urmariti/priviti de straini. Cand unii indieni Yanesha s-au apropiat de teritoriul lor, Yanachaguinii le-au simtit prezenta si au fugit.

-A fost identificata si zona montana unde traiesc Yanachagunii. Este vorba de un varful unui munte numit Penia Blanca (stanca alba) din cadrul lantului muntos Yanachaga. Este destul de greu sa se ajunga in acea zona din cauza reliefului accidentat si din pricina animalelor salbatice.

-Echipa a mai aflat ca nu demult, taietorii de lemne au patruns pe teritoriul Yanachagunilor si ca unii dintre taietorii de lemne au fost ucisi. Din aceasta cauza ei au angajat cativa vanatori din tribul Ashaninka care au ucis mai multi Yanachaguni, iar cei care au supravietuit s-au refugiat in zona numita Penia Blanca.

-Acum cativa ani, cativa Yanachguini au iesit din izolarea padurii si au format trei satulete de-a lungul raurilor ce izvorasc din muntii Yanachaga. Cel mai mare dintre aceste sate este numit Santa Marta. Acesti indieni sunt acum “civilizati” (poarta haine), fac troc (schimb de marfuri) cu comercianti mestisi si vorbesc spaniola. Exista chiar o bisericuta in Santa Marta.

Incepand cu 10 iulie Macedonio a vizitat acest sat si acum il asteptam cu vesti proaspete. Vrem sa vedem daca acesti oameni au fost cu adevarat evanghelizati, daca mai vorbesc limba lor, pentru ca prin ei si cu ajutorul lor sa ajungem si la ceilalti care s-ar mai afla inca in izolare. De indata ce primesc vesti de la echipa va voi anunta si pe voi caci stiu ca va rugati si vreti sa urmariti impreuna cu noi desfasurarea evenimentelor. Rugati-va pentru intoarcerea lui Macedonio si mai ales pentru protectia lui.

Ma rog ca toti sa fim incurajati si inviorati prin ceea ce realizeaza Domnul in vietile noastre luna de luna.

A. D.