Ioana o misionara în El Salvador

0
61

Pacea lui Hristos fie in inima voastra,

Romani 8 v 35-39¨
“Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos?
Necazul sau stramtorarea sau persecutia sau foametea sau lipsa de imbracaminte sau primejdia sau sabia? Dupa cum este scris,Din cauza Ta suntem dati mortii toata ziua,suntem socotiti ca niste oi de taiat.Totusi,in toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori prin ACELA care ne-a iubit.
Caci am certitudinea ca nici moartea,nici stapanirile,nici puterile,nici lucrurile de acum,nici cele viitoare,nici inaltimea,nici adancimea,nici nimic altceva din toata creatia nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu,care este in Isus Hristos,Domnul nostru.”

Cu ajutorul lui Dumnezeu am participat la organizarea unei tabere pentru copiii din San Salvador, ce a avut drept scop cresterea spirituala.Dupa timpul deosebit de greu dedicat organizarii,am plecat cu copii in tabara, unde m-am indragostit de ei.În tabara au fost lectii biblice,multa rugaciune,activitati sportive si multe clipe de partasie minunata.
Se investeste mult in acesti copii,pentru ca atunci cand vor fii tinerii adolescenti sa poata oferi mai departe ce Dumnezeu le-a daruit.
Cand m-am despartit de ei a fost destul de greu ,dar a trebuit sa ne mobilizam repede pentru ca urma o alta “Lucrare Mareata” ce purta numele ” ULTIMA COSECHA” ,adica VIDA por VIDA.

Asta inseamna: multa lupta spirituala si daruire fizica . Pentru toti cei implicati în aceasta campanie de evanghelizare ,nu conteaza ca nu mai poti,nu conteaza ca esti epuizat,mergi inainte si esti gata pentru orice jertfa, asteptînd recolta spirituala . Ceea ce conteaza este viata celor nemantuiti si cîstigarea lor petru Împaratia lui Dumnezeu .

Am fost intr-un loc numit GUADALUPE,un camp de misiune foarte greu,cu multi religiosi foarte indoctrinati în obiceiurile religiei lor , multi impotrivitori si multe lucruri si practici demonice .

Aici pot spune ca este capatul pamîntului . Dumnezeu însa m-a dus in aceste locuri si chiar daca la început credeam ca aici este doar o jungla, am întîlnit o numeroasa populatie bastinasa care traieste în conditii vitrege. Sunt multe familii ,ce nu au lumina,nu au apa si traiesc din nimic. Oamenii traiesc cu putina apa,nu este multa mancare,casele sunt din stalpi de lemn cu un acoperis ,in caz fericit beton si acoperite cu celofan, sau beton , pentru familiile unde este o situatie mai buna.
Patul este un lux; dar noi am fost fericiti ca am putut dormi pe jos si sa facem economii din toate,tocmai pentru ca Vesnicul Cuvant sa fie vestit în aceasta tara.

În fiecare dimineata ne trezeam intre 4.30-5,timp in care trebuia sa ne pregatim pentru o noua zi,apoi împreuna cu toata echipa aveam o ora de rugaciune,pana la 6.
Totul era calculat ; fiecare minut conta si de la 8 dimineata pana seara la 22 aveam activitati intense.

Mergeam in casele oamenilor,bineinteles acolo unde eram primiti ; acolo spalam vase,maturam, apoi adunam copiii pentru lectii biblice si jocuri,iar in fiecare seara faceam program evanghelic afara.

Aici sunt multi copii care varsa lacrimi in fiecare zi, pentru ca sunt maltratati si le este foame,dar toti acestia au putut sa auda de Domnul Isus care îi poate binecuvanta si care a murit si pentru pacatul lor.

Experientele au fost pe masura in fiecare zi ; unde era lupta mai mare,Domnul facea Victoria si mai mare.Daca viata lor din punct de vedere fizic este foarte grea , Dumnezeu ne-a dat o biruinta spirituala. Au fost doua femei care au spus DA pentru Hristos , de aceea s-a meritat sa merg asa de departe.

Domnul ne-a ajutat si am adunat multi copii in fiecare zi . Bucuria era de nedescris pentru fiecare care primea chemarea Cereasca.Seara, cand ne intalneam pentru a impartasii cu ceilalti din echipa ,ce a Lucrat Domnul prin noi,vedeam cît de mare a fost roada in Ultima Cosecha.
Am invatat ce mult conteaza un zambet si o imbratisare,pentru ca asta era ce puteam oferi in unele situatii,dar tocmai pentru asta eram acolo.

Toate Lucrariile lui Dumnezeu sunt”marete”,dar noi trebuie sa fim credinciosi in ce putem face si ce ne incredinteaza Domnul.Suntem responsabili de cum lucram in campul Domnului si asta cred ca trebuie sa ne motiveze la sfitire si dedicare pentru Hristos.

Isus a biruit lumea;noi cu El vom face la fel si ce doresc acum este Sa va rugati pentru mine si pentru tot ce se face aici.

Am si un motiv special pentru care va rog sa ma sprijiniti în rugaciune : în perioada care urmeaza,aprilie 21-23,va trebui sa plec la o intalnire mare cu misionari si tineri veniti din diferite parti . La acesta întîlnire se va prezenta cultura a trei tari,PERU,VENEZUELA si ROMANIA . Am fost anuntata ca trebuie sa vorbesc la aceasta întîlnire din partea Romaniei.
Am nevoie de intelepciune si lumina!

Dupa aceasta întîlnire, voi pleca din nou intr-un loc din tara cu un program numit KidsQuest.Despre acesta va voi povesti într-un raport viitor.

Multumesc pentru voi si pentru toti cei ce participa la misiune.
Dumnezeu niciodata nu ramane dator si mai mult, de dragul LUI merita sa facem totul.
Multa binecuvantare
ioana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.