Misiunea Prin Ochii De Misionar

0
57

1. Ce întelegi tu prin misiune ?(în ansamblu si în particular)

Nu vreau sa fac eu o analiza a termenului “misionar”; sunt altii care stiu s-o faca. Oricum pot porni de la faptul ca misionar înseamna trimis pentru a împlini o sarcina speciala. Sa stiti ca pâna si autoritatile vamale m-au întrebat la granita daca lucrez într-o misiune în Macedonia, dar nu au dat cuvântului o conotatie crestina. Si ambasadorii pe care noi îi trimitem în alte tari dezvolta acolo misiuni. Auzim vorbindu-se, nu-i asa, de Misiunea diplomatica a unei tari s.a.
Ei bine, pentru mine misiune crestina e, ca sa adopt si o definitie a unui teolog si misionar, atunci când trebuie sa treci anumite bariere culturale si de limba, de cele mai multe ori si geografice, cu scopul de a-l prezenta pe Cristos. Si cel mai important lucru e ca ea este sarcina bisericii, deci apasa pe umerii tuturor. O biserica care nu are viziune asupra lumii pierdute, regret sa o spun, dar nu cred ca are întreaga viziune a lui Dumnezeu.
Din scurta experienta avuta pe câmpul de misiune, cred ca ea înseamna ani grei de munca în care poate nu vei vedea rodul dupa care ai tânjit, ci vei fi doar un deschizator de drumuri ca, asa cum spune în Evrei, cel ce schiopateaza sa n-o mai faca, iar ceilalti sa poata avea o cale pe care sa stie sa mearga.
Eu vad misiunea în a-L trai pe Cristos si asculta de glasul Lui în mijlocul natiunilor la care El te cheama. Si a te duce este o porunca. Dar cred ca asta e o porunca pe care ar trebui sa o împlinim din dragoste pentru El.

2. Ai putea sa ne împartasesti, te rugam, câteva lucruri pe care le-a facut Dumnezeu anul acesta in Macedonia ?

În primul rînd El a transformat si transforma vieti; niste vieti micuse si fragede. Copiii cu care am început în urma cu doi ani, se transforma pe zi ce trece si îmi dau seama ca viata mea consumata pentru ei merita totul. Ei sunt copiii mei. Si într-o zi ei vor trai pentru Cristos si Îl vor sluji. Apoi am avut harul sa intram în familiile acestor copii care sunt musulmani si sa împartasim aproape cu toti Evanghelia. Continuam sa lucram cu aceste familii.
Apoi împreuna cu echipa de evanghelizare am deschis oficial în Demir Kapija biserica. Aveam un grup de partasie însa de anul acesta, avem si cladire închiriata si functionam din ce în ce mai mult ca o biserica. Apoi Dumnezeu ne-a binecuvantat ca si echipa si ne-a deschis drumul spre alte doua sate în care la ora actuala exista grupuri largi de partasie si oameni care înseteaza dupa Cuvântul Lui. Chiar acum echipa, în absenta mea, pregateste pentru luna august o luna a evanghelizarilor publice an localizatile pe care Dumnezeu le-a deschis.
Nu în ultimul rând este vorba despre ridicarea de lucratori care sa poata prelua cel putin o parte din sarcini: este vorba de Duska care acum lucreaza foarte bine cu copiii si care poate sa se descurce bine. Si mai este vorba si de extinderea acestei lucrari prin câteva parteneriate cu bisericile române si braziliene.

3. De asemenea ai putea sa ne împartasesti, te rugam, câteva motive de rugaciune personale si cu privire la lucrare ?

Personale..mmm..cam tot timpul încerc sa le ascund. Sunt câteva schimbari majore care se întâmpla în viata mea, care pe lânga împlicarea în lucrare, fac sa fie mai greu de purtat si de înteles. Am nevoie de multa rabdare si întelepciune în relatia cu crestinii din Macedonia astfel încât Dumnezeu sa-si atinga tinta. As vrea sa înteleg cam ce urmeaza pe aceasta linie a lucrarii si care este directia pe care Dumnezeu ma îndreapta.
În ceea ce priveste nevoile de rugaciune pentru lucrare: este o nevoie urgenta sa va rugati pentru ce se întâmpla acum în Macedonia în ceea ce priveste aceasta evanghelizare publica; pentru proiectul cu copiii pentru care nu mai avem finante pentru a plati hrana si va trebui sa luam o pauza dar sper sa putem continua doar cu lectii biblice; pentru Duska: sa creasca sanatos pentru a fi un lider de nadejde în lucrarea cu copiii, si pentru finantele ei; pentru extinderea lucrarii si pentru noi forte în lucrare; pentru bisericile nou formate si cred Dumnezeu va va mai spune înca multe alte lucruri.

4. Ce planuri ai pentru când te vei reîntoarce în Macedonia ?

Voi continua sa ma axez pe dezvoltarea Duskai ca viitor lider în lucrarea cu copiii. Va trebui sa gasim alternative de atragere a adolescentilor care au fost copii pâna acum. Voi continua cu grupa de evanghelizare si vom lucra împreuna cu cei din Romania la dezvoltarea altor proiecte care urmeaza a fi discutate.
Si de fapt sunt convinsa ca Dumnezeu va face mult mai mult decât planuiesc eu sau am curajul sa-I cer.

Interviu cu E. G.