Noi Oportunitati

0
36

Luna ianuarie a început în forță, cu evaluări și planuri de lucru pentru anul 2004. Săptămâna 12-17 Ianuarie am petrecut-o toată la Pariachi făcând evaluarea activităților tuturor departamentelor Segadores. Într-un mod neașteptat de sincer toți au recunoscut că suntem destul de departe de țintă: popoarele ne-evanghelizate.

Segadores a adoptat toate obiectivele și țintele Departamentului de Investigare pentru anul acesta (department coordonat de A și M). Celelalte departamente și-au refăcut obiectivele pentru a ne sprijini în munca noastră și să putem lucra astfel ca o echipă. Iată, deci ce ne-am propus cu ajutorul Domnului, pentru 2004 și pentru anii ce vor veni:

1. Tribul Yanachaguinos
– să-i localizăm. Să ajutăm pe creștinii Cashibo să înțeleagă nevoia de a duce Evanghelia acestui trib
pentru a se implica alături de noi în procesul de contactare, 2004
– să începem munca transculturală propriu zisă, 2005-2006.

2. Tribul Asheninka – San Fausto
– să înaintăm cu propovăduirea Scripturii pentru a le putea prezenta pe Hristos, 2004
– să avem o asistență de 20 de persoane la întâlnirile de Duminica, 2004
– să construim o casă misionară în Puerto Bermudez, 2004
– să contactăm încă două comunități din vecinătatea satului San Fausto, pe râul Anacayali, 2004
– să avem un grup de 10 persoane botezate (va fi primul botez din viața lor, 2005)
– să începem lucrarea de evanghelizare cronologică în cele două comunități menționate, 2005
– să formăm lideri în San Fausto, pentru a duce mai departe Evanghelia, 2006
– să încheiem procesul de evanghelizare cronologică în cele 2 comunități, 2006

3. Alte câmpuri de activitate
-să investigăm stadiul creștinismului în triburile: Nomatsiguenga, Kakinte și Amahuaca.
Toate acestea sunt ținte pe care ni le-am propus și pentru care ne rugăm să se împlinească voia Lui. Știm că indiferent ce ne-am propune noi, totul depinde de îndurarea lui Dumnezeu. Am scris perioade și cifre doar orientativ, ca să ne fie mai usor la evaluarea din anul viitor. Dintre toate acestea cea mai urgentă ar fi construirea casei în Puerto Bermudez. Prin aprilie vrem să organizăm și o campanie medicală în San Fausto. Asta ar costa cam 3000$. Avem nevoie de o echipă de 3 sau 4 cadre medicale, de medicamente și o echipa de “evanghelizare”. Am pus între ghilimele cuvântul evanghelizare căci nu sunt încă pregătiți localnicii să înțeleagă mesajul. Jorge (unul dintre misionari) e cu învățătura tot prin Geneza și până nu se lămuresc ei cum e cu păcatul și de ce e nevoie de jertfă și vărsare de sânge nu vor înțelege de ce a fost nevoie să moară Domnul Isus și de ce ei trebuie să se pocăiască.

La sfârșitul lunii acesteia a început ETAE (antrenamentul de pregătire transcultural). Avem foarte mulți cursanți veniți din junglă. dintre triburile Yanesha și Ashaninka. La antrenamentul pentru copii (ETAE Junior) majoritatea elevilor provin din aceleași triburi. Ne bucurăm mult să avem asemenea elevi pentru că vrem ca de acum înainte ETAE să fie o punte de lansare pentru noi misionari spre triburile ne-evanghelizate. Ne rugăm ca dintre ei să ridice Domnul noi lucrători.

M. este și el cursant anul acesta. Segadores dorește ca toți misionarii noștri să treacă prin acest antrenament. Eu (Adina) sunt doar pe post de însoțitor, dar am și eu multe lucruri noi de învățat. M-am bucurat așa de mult să îi văd pe mulți dintre ei interesați de detaliile cum ar fi: traducerea Bibliei, întreg procesul de prezentare a Evangheliei, cultura, casele, vestimentația, limba, feluri de mâncare etc. Am descoperit printre ei buni observatori, și sper ca dintre ei să se ridice mulți lucrători între triburile ne-evanghelizate.

Spre sfârșitul lui Februarie vom pleca în junglă pentru a participa la supraviețuirea de o lună, fără nici un element de civilizație. Fiți cu noi în rugăciune, căci avem mare nevoie. Înseamnă foarte mult pentru noi faptul că ne sunteți alături și că ne susțineți. Lucrarea e grea, dar “jugul” e mai ușor când îl poartă mai mulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.