Slujind alte bisericii

1
25

Dumnezeu a oferit oamenilor posibilitatea de a-I aduce închinare cu bucurie, în pace și adorare. Fiecare creștin a experimentat binecuvântarea de fi împreună cu frații de credință în părtășie. Prin Biserica existentă pe pământ Hristos își manifestă prezența Lui pentru oameni. Unde nu există Biserică nu există prezența Lui. Unde nu există închinare adusă Lui e nevoie de misiune (J. Piper, “Să se bucure Popoarele”).

Frecventăm biserica “Sfânta Treime” sau o biserică evanghelică din diverse motive. Unii probabil vă bucurați de timpul de rugăciune, alții de studiu care se face cu biserica, alții de programul și cântările din cadrul serviciilor. Alții poate că veniți la biserică pentru că vă simțiți încurajați, întăriți și îmbărbătați, unii chiar vă bucurați de privilegiul de a sluji în cadrul bisericii și chiar beneficiați de susținerea membrilor ei, alții poate că pur și simplu veniți pentru a vă întâlni cu prietenii și cunoscuții. Pentru unii este un loc de muncă pentru alții are rol social, dar pentru cei mai mulți, biserica îi pune în prezența lui Dumnezeu pentru câteva ore.

La sfârșitul secolului XIX au trăit creștini care au avut viziunea de a aduce evanghelia și închinarea la noi în țară pentru ca noi azi să putem găsi suficiente motive pentru a ne bucura de existența bisericii evanghelice în țara noastră. Cineva a părăsit țara, confortul, rudele și cariera sa pentru ca noi azi să ne bucurăm în biserica noastră. Cineva a cheltuit pentru misonarii care au venit în țara noastră și s-au rugat mult pentru noi. Dacă astăzi pentru tine biserica este un loc în care te bucuri și poți aduce închinare, să știi că acest lucru este rezultatul unur oameni care au plecat și s-au sacrificat pentru noi. Suntem noi oare gata să procedăm la fel? Ne pasă oare că sunt atât de multe locuri unde închinarea nu există iar pacea, bucuria, și părtășia sunt cuvinte inexistente?

În dorința de a spune cât mai multor români din bisericile evanghelice despre această situație. După modelul conferinței de misiune mondială pe care am avut-o în biserica noastră, anul trecut am slujit împreună cu echipa de misiune mondială în câteva biserici din București și din țară – Biserica “Nădejdea” din București, Biserica “Sfânta Treime” din Constanța, Biserica “Betel” din Arad – și în cadrul conferinței de misiune mondială din Piatra Neamț. Rândurile următoare vor prezenta mărturia celor care au beneficiat de munca noastră și susținerea voastră.

“…cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci.” Daniel 12: 3b.

În primăvara anului 2003, echipa de misiune din Biserica Creștină Baptistă “Sfânta Treime” a avut viziunea de a organiza un program de prezentare a lucrării misionare în vederea susținerii în rugaciune a acesteia și în Biserica Crestină Baptistă “Nădejdea” din București. Pentru ca acest lucru să devină realitate a fost nevoie de câțiva tineri ai bisericii locale care să participe la inițierea acestui program. Astfel, Alex Vlașin a luat legatura cu Fibia Pecheanu, care i-a chemat în lucrare și pe frații Raluca & Andrei Mocanu
.
În vederea pregătirii acestui program ne-am întâlnit cu întreaga echipă implicată în susținerea lucrării misionare mondiale din biserica “Sfânta Treime”, adica cu: Alex Vlașin, Anca Enache, Alex M. si Alina M. pentru rugăciune și stabilirea detaliilor. Prin urmare, în cea de-a doua duminica din luna Mai, au fost prezentate în fața bisericii “Nadejdea” diferite aspecte ale lucrării misionare mondiale prin prezentări de imagini pe calculator, scenete, mărturii scrise, revistă, mărturii personale ale Adinei Dumitru și predici.

Biserica a fost foarte receptivă la mesajul transmis de cei 4A J si, începând cu acea dată, fiecare a doua duminică din lună este dedicată susținerii lucrării misionare mondiale prin rugăciune, mărturii personale și predică, după modelul celor din biserica “Sfânta Treime”.
Echipa de misiune din biserica “Sfânta Treime” a fost alături de noi, punându-ne la dispozitie informații, materialele necesare cât și suportul moral. Împreună cu ei am efectuat și prima noastră călătorie misonară pe termen scurt în Ucraina.

Dorim ca lucrarea de susținere și răspândire a Evangheliei Domnului nostru Isus Christos “..până la marginile pământului” să fie continuată de toți cei care au înțeles marea chemare.
Grupul de susținere a lucrării de misiune mondială din Biserica Creștină Baptistă “Nădejdea” – Fibia Pecheanu, Andrei și Raluca Mocanu.

Este mare nevoie de noi resurse umane pentru ca oamenii din toată lumea să audă de Dumnezeu.
Prezentarea situației evanghelizării globale de către echipa de misiune mondială din București, a oferit o nouă perspectivă și noi motive de rugăciune pentru Biserica Baptistă “Sfânta Treime” din Constanța. În mod concret, Biserica a devenit mai motivată în susținerea spirituală și financiară a Manuelei Gogoi, misionara bisericii noastre în Macedonia.

Am înțeles că a fi slujitor în altă țară este un lucru normal, natural și nu necesită o chemare extraordinar de complicată și imposibil de realizat. Acesta este un alt lucru nou descoperit de noi. Acum tinerii se roagă pentru a primi răspunsul de la Dumnezeu în vederea slujirii în alte țări.
Fiecare poate fi o parte la răspândirea Veștii Bune pe glob. Aceasta este ceea ce Biserica “Sfânta Treime” a înțeles și a ales să facă. De asemenea, frații din biserică se roagă în mod concret pentru fereastra 10-40, în urma informațiilor primite în prezentarea amintită.
Ne rugăm ca Dumnezeu să scoată cât mai mulți slujitori.
Raluca V., Constanța (februarie 2004)

Prezentarea pe care ați ținut-o la noi în biserică în luna Noiembrie 2003, despre misiunea mondială a fost extraordinară. Cred că atunci Dumnezeu mi-a arătat pentru prima oară cât de importanți sunt misionarii pentru lumea în care trăim. Mi-aș dori mult ca Domnul să se folosească de mine și să pot ajunge și eu să vestesc Evanghelia popoarelor care au nevoie să o audă și mă rog pentru ca El să își descopere voia Sa. Până atunci am început să mă rog în mod regulat pentru misiunea mondială și pentru misionarii care sunt plecați în alte țări. Domnul să vă călăuzească.Vă mulțumesc că prin dăruirea voastră pentru misiunea mondială m-ați făcut să înțeleg câte pot face eu pentru răspândirea Cuvântului. Bucuria Domnului este tăria voastra! Domnul să fie cu voi!
Ivan Alina – ARAD

Piatra Neamț este un oraș situat în partea de est a României. Este cunoscut faptul că în această zonă munca de evanghelizare este mult mai grea și rezultatele mai puține. Totuși, în cadrul comunității de Bacău a fost organizată în luna Noiembrie 2003 o conferință de misiune mondială pentru lucrători, misionari și pastori. Au participat aproximativ 100 de persoane din județele Bacău, Neamț și Iași. Prezentările, mărturiile și timpul de întrebări a adus multe clarificări și provocări. Rugăciunea noastră este să putem lucra cât mai bine și eficient în zilele noaste.

De multe ori Dumnezeu se folosește de lucrurile pe care noi le considerșm neînsemnate pentru a face lucrări deosebite pentru lărgirea Împărăției Cerurilor.
El a lucrat în chip minunat și în viața mea anul trecut în toamnă când împreună cu alte câteva echipe de tineri am efectuat o misiune pe termen scurt în Ucraina în orașul Cernăuți și în câteva sate din jurul acestuia.

Ce mi-a atins inima în mod special a fost dorința studenților ucrainieni de a afla mai multe despre Dumnezeu, deschiderea lor și răbdarea cu care ar fi ascultat ore întregi mărturiile și experințele noastre, pe care le considerau noi și interesante.
La școala generală unde am predat câteva “ore de religie” nu numai copiii dar și profesorii au fost încântați să audă cântece a caror temă centrală era Dumnezeu, așa încât cu mare bucurie le-au învățat și ne-au invitat insistent să revenim.

Pentru mine personal să fiu în Ucraina și să vestesc Evanghelia a fost un lucru neașteptat cu atât mai mult pentru cș nu aveam nici un fel de experiență pe câmpul de misiune. De ce a găsit Dumnezeu cu cale să se folosească de mine?
Răspunsul e simplu: din cauza unei “banale” sticle de plastic, de jumătate de litru, pe care era lipită o etichetă cu detalii despre Ucraina precum: numărul de locuitori și motivele de rugăciune pentru acestă țară.

Sticla aceasta am cumpărat-o de la “Târgul de Misiune” care s-a ținut în vară 2003 în biserica noastră “Sfanta Treime”. În următoarele luni de la achiziționarea ei, m-am rugat aproape zilnic pentru Ucraina, pentru tineri români care vor lucra cu tinerii și copiii de acolo.
Dumnezeu m-a surprins însă, pentru că în planul Lui, misionarul pentru care mă rugam cu atâta insistență eram chiar eu. Așa că după numai trei luni vorbeam despre Dumnezeu copiilor și tinerilor din Ucraina!

Dumnezeu are planuri mari pentru tine și pentru mine atâta timp cât suntem la dispoziția Lui. Și dacă ai obiceiul să te rogi ca Domnul să trimită misionari într-o anumită țară, continuă să o faci cu credincioșie pentru că cine știe dacă misionarul pentru care te rogi nu vei fi chiar tu? Este ceva prea greu pentru Domnul?
Fiți binecuvantați!
Cornelia Bădoiu, “Sfânta Treime” București.

În următoarea perioadă echipa de misiune mondială planifică deplasări în Iași, Tulcea și Jud. Argeș. Va rugăm să continuați să ne susțineți în rugăciune. Vă mulțumim.
Totdeauna în slujba lui Cristos,
Alex Vlașin

1 COMENTARIU

  1. buna,buna sa fie PAINEA pe care o mancati si de care nu va saturati.As vrea sa amintesc ca pentru mine cuvantul BISERICA nu inseamna mai mult decat ceea ce suntem noi.NOI suntem biserica lui DUMNEZEU,asta nu inseamna ca nu trebuie sa avem un loc unde sa ne adunam. EU de obicei prefer sa ma rog afara sa,sa simt mirosul parfumului SAU,sa aud valurile curgand,tulburanduse imprejurul meu,sa simt un picur de apa vie care curge de sus de la DUMNEZEU,sa simt racoarea diminetii pe obrajiorii mei,sa vad cerul inorat ca apoi sa-l vad senin si plin de lumina soarelui,m-as bucura sa fiu cu tine sa ne bucuram impreuna ca o BISERICA a lui DUMNEZEU de GLORIA SA,de maretia SA,sa-i aducem darurile,ofertele,zeciuielile sub acoperamantul cerului,ca EL sa ne poata mangaia cu suflarea SA.NU cred ca inseamna neaparat sa fiu cu voi intr-un locas ascuns,sa nu ma vada nimeni,si sa vad oameni supusi altor oameni si oameni laudati de altii oamneni,caci spune DOMNUL:lasa sa te laude DOMNUL,asteapta de la EL rasplata nu de la oameni.Eu nu astept ca voi sa ma cunoasteti sau eu sa va cunosc ca sstiu ca DUMNEZEU va cunoaste mai bine.Dar m-as bucura ca sa apuc viata vesnica,sa am si eu un loc,daca e sa va rugati pentru mine,poate DOMNUL va asculta daca IL iubiti cu adevarat.DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE cu pacea SA,IUBIREA SA,SI SPERANTA la o viata mai buna.AMIN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.