26 Decembrie

0
45

“Dupa ce a vorbit în vechime parintilor nostri prin prooroci, în multe rînduri si în multe chipuri, Dumnezeu, la sfîrsitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitorul tuturor lucrurilor, si prin care a facut si veacurile.” Evrei 1:1-2

Nadajduiesc ca ati avut cel mai frumos Craciun, chiar daca uneori nu toate lucruirile se întampla asa cum le-am planificat.

Un parinte a avut un vis ciudat: El avea un pom înalt în fata casei si într-o seara înainte de Craciun, a visat ca acesta a cazut peste casa sa. Luptand în vis sa iasa de sub daramaturi, s-a trezit plin de spaima si transpiratie.


Desi nu putea sa înteleaga ce-I cu acest vis, el a rugat un vecin sa taie creanga ce era cel mai aproape de casa. Înaintea Craciunului pe cand au mers la cumparaturi,parintii au rugat-o pe fetita lor, sa faca curatenie în camera ei. Asteptand cadourile ce-I erau promise, fetita a facut o curatenie mai mare ca niciodata.

Dupa ce s-au întors de la cumparaturi,tatal împreunacu întreaga familie a pornit spre biserica. Începuse sa ninga si totul parea asa de frumos. Dupa terminarea slujbei,când au ajuns acasa au desfacut cadourile, iar fetita ce primisera exact ceea ce astepta, a adormit în camera ei plina de bucurie.

Pentru ca tatal nu putea sa doarma, în timpul framantarilor lui, a auzit întâi un scartait, apoi un zgomot puternic ca al unui cutremur, care a cuprins întreaga casa. Pomul din fata casei s-e prabusise sub greutatea zapezii. În acele momente tatal a auzit-o pe fetita lui strigînd: tata “¦! tata”¦! ajuta-ma!

Cînda ajuns în dormitorul fetitei, a gasit-o ghemuita într-un colt al camerei pe portiunea de dusumea care înca nu se prabusise. Uitîndu-se mai atent la felul cum era asezat pomul, a observat ca în pozitia în care pomul cazuse, creanga pe care o taiase mai devreme, ar fi venit exact peste patul fetitei sale. Înfricosat de acea situatie, tatal s-a întrebat: “Nu cumva Dumnezeu m-a înstiintat prin acel vis, tocmai cu privire la pericolul care urma sa vina?

Dar ne mai vorbeste oare si astazi Dumnezeu prin vise?  Da; Dumnezeu foloseste si aceasta cale de comunicare, pentru a ne descoperi voia Lui. La nasterea Domnului Isus, Dumnezeu i-a vorbit lui Iosif în acelasi fel, cand i-a spus sa-o ia pe Maria, sotia lui, la el acasa, si sa-l numeasca pe fiul ce urma sa se nasca Isus, pentru ca va mantui pe poporul Sau de pacatele sale. ”


Iosif a crezut ceea ce i-a spus îngerul în vis, si a facut întocmai cum i se spusese! Mai târziu Dumnezeu i-a mai vorbit înca odata în vis, spunându-i prin glasul unui înger sa ia pruncul si pe mama Lui si sa mearga în Egipt, unde aveau sa fie ocrotiti de mania lui Irod.

Iosif a îmlinit întocmai ceea ce Dumnezeu i-a descoperit si prin acest nou vis.

Dupa o bucata de vreme, Dumnezeu i-a mai vorbit înca odata si tot prin vis. De aceasta data îngerul i-a spus sa ia pruncul si sa se întoarca înapoi în Israel, pentru ca cei ce cautau sa-i omoare, nu mai sunt în viata. Si de acesta data Iosif a împlinit întocmai ceea ce a visat fara sa ceara alte explicatii!

Dupa aceste întâmplari este potrivit sa-ti pun întrebarea; ce ai visat la aceste sarbatori? Ai fi fericit daca ti s-ar împlini visurile pe care le-ai avut ? Nu uita însa, ca se împlinesc numai visurile care sunt dupa voia lui Dumnezeu si în acord cu Cuvântul Scripturii.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa iau aminte la felul în care îmi vorbesti si da-mi putere sa împlinesc tot ceea ce-mi ceri în acord cu voia Ta. Amin


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.