27 Decembrie

1
49

“Dupa ce a vorbit în vechime parintilor nostri prin prooroci, în multe rînduri si în multe chipuri , Dumnezeu , la sfîrsitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitorul tuturor lucrurilor , si prin care a facut si veacurile.” Evrei 1:1-2

Nadajduiesc ca ati avut cel mai frumos Craciun, iar anul acesta ati înteles mult mai bine semnificatia întruparii Domnului Isus. Copiii de la oras , spunea Robert Orbeh , înteleg mai greu povestirea Craciunului. Cînd el a povestit ficei sale ca Maria si Iosif , au trebuit sa petreaca o noapte întreaga într-un grajd ; fetita sa l-a întrebat : Ce-I acela un grajd ? El i-a raspuns : “imagineaza-ti camera ta, fara boxe si sistemul de amplificare ! cu hîrtii si mizerie pe jos ; acesta-i grajdul !

Se întîmpla uneori sa nu existe curatenie în casa si de cele mai multe ori mai ales în inimile noastre ! Dar Domnul Isus vine oriunde este primit .

Un parinte a avut un vis ciudat: El avea un pom înalt în fata casei si a visat ca acesta a cazut peste casa ! Luptînd în vis sa iasa de sub darîmaturi , s-a trezit plin de spaima si transpiratie.
Desi nu putea sa înteleaga ce-I cu acest vis, el a rugat un vecin sa taie creanga ce era aproape de casa lui . Înaintea Craciunului pe cînd au mers la cumparaturi, au rugat-o pe fetita lor , pentru a primi cadourile care si le dorea , sa faca curatenie în camera ei. Aceasta a facut curatenie mai frumos ca niciodata, asteptînd cadourile ce-I erau promise.

În seara de ajun , familia întreaga a pornit spre biserica. A început sa ninga si totul parea asa de frumos. Dupa terminarea slujbei , au desfacut cadourile . fetita lor pentru ca primisera ceea ce astepta, plina de bucurie a adormit în camera ei.

Ron însa nu putea sa doarma . În timpul framîntarilor sale a auzit un scîrtîit , apoi un zgomot puternic si un cutremur care a cuprins casa. Pomul din fata casei s-a prabusit ! A sfarîmat acoperisul casei, si a rupt tavanul. În acele momente a auzit-o pe fetita lor strigînd : Tata ; tata ; ajuta-ma !

Cînd a ajuns în dormitorul ei, a gasit-o pe fetita lor ,ghemuita într-un colt al camerei pe dusumeaua ce nu se prabusise. Ron , uitîndu-se mai atent la felul cum era asezat pomul , a observat ca în pozitia în care era acea creanga pe care o taiase mai devreme aceasta ar fi cazut exact peste patul fetitei. Înfricosat s-a întrebat : “Nu cumva prin acel vis, Dumnezeu l-a înstiintat cu privire la pericolul care urma sa vina ?

Vorbeste oare Dumnezeu prin vise ? Da ! Dumnezeu foloseste si aceasta cale pentru a ne descoperi voia Lui. Ne amintim cum la nasterea Domnului Isus, Dumnezeu a vorbit în vis lui Iosif. Îngerul Domnului care i se aratase i-a spus sa o ia pe Maria , sotia lui, la el acasa si sa-l numeasca pe fiul ce urma sa se nasca Isus .”Pentru ca El va mîntui pe poporul Sau de pacatele sale ” .
Iosif a crezut si a împlinit ceea ce i-a spus îngerul ! Mai tîrziu au fost înstiintati în acelasi fel, sa ia pruncul si pe mama Lui si sa mearga în Egipt, unde aveau sa fie ocrotiti de mînia lui Irod.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa iau aminte la felul în care îmi vorbesti si ajuta-ma sa împlinesc ceea ce-mi ceri . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.