26 Decembrie

0
37

“Dupa ce a vorbit în vechime parintilor nostri prin prooroci, în multe rînduri si în multe chipuri, Dumnezeu, la sfîrsitul acestor zile ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitorul tuturor lucrurilor, si prin care a facut si veacurile.” Evrei 1:1-2

Nadajduiesc ca ati avut cel mai frumos Craciun, iar anul acesta ati înteles mult mai bine semnificatia întruparii Domnului Isus. Copiii de la oras, spunea Robert Orbeh, înteleg mai greu povestirea Craciunului. Cînd a povestit ficei sale ca Maria si Iosif, au trebuit sa petreaca o noapte întreaga într-un grajd; fetita sa l-a întrebat: Ce-I acela un grajd ? El i-a raspuns : “imagineaza-ti camera ta, fara boxe si sistemul de amplificare, cu hîrtii si mizerie pe jos. Acesta-i grajdul!

Se întîmpla uneori sa nu existe curatenie în casa si de cele mai multe ori sa nu fie deplina curatenie nici în inimile noastre. Numai ca Domnul Isus vine oriunde este primit!

Un parinte a avut un vis ciudat: El avea un pom înalt în fata casei si într-o seara înainte de Craciun, a visat ca acesta a cazut peste casa sa. Luptînd în vis sa iasa de sub darîmaturi, s-a trezit plin de spaima si transpiratie.


Desi nu putea sa înteleaga ce-I cu acest vis, el a rugat un vecin sa taie creanga ce era cel mai aproape de casa. Înaintea Craciunului pe cînd au mers la cumparaturi,parintii au rugat-o pe fetita lor, sa faca curatenie în camera ei. Asteptînd cadourile ce-I erau promise, fetita a facut curatenie mai frumos ca niciodata.

Dupa ce s-au întors de la cumparaturi, cu întreaga familie au pornit spre biserica. Începuse sa ninga si totul parea asa de frumos. Dupa terminarea slujbei, când au ajuns acasa au desfacut cadourile, iar fetita ce primisera ceea ce astepta, a adormit în camera ei plina de bucurie.

Pentru ca Ron nu putea sa doarma, în timpul framîntarilor sale, a auzit întâi un scîrtîit, apoi un zgomot puternic ca un cutremur, care a cuprins întreaga casa. Pomul din fata casei s-e prabusise sub greutatea zapezii. Dupa ce a sfarâmat acoperisul casei, acesta a rupt si tavanul, prabusindu-se pe dusumea. În acele momente Ron a auzit-o pe fetita lui strigînd: Tata …; tata…; ajuta-ma!

Cînd tatal a ajuns în dormitorul fetitei, a gasit-o ghemuita într-un colt al camerei pe portiunea de dusumea care înca nu se prabusise. Uitîndu-se mai atent la felul cum era asezat pomul, a observat ca în pozitia în care era cazut, creanga pe care o taiase mai devreme, ar fi cazut exact peste patul fetitei sale. Înfricosat de acea situatie s-a întrebat : “Nu cumva Dumnezeu l-a înstiintat prin acel vis, tocmai cu privire la pericolul care urma sa vina?

Dar mai vorbeste oare Dumnezeu si astazi prin visuri? Da ; Dumnezeu foloseste si aceasta cale de comunicare, pentru a ne descoperi voia Lui. La nasterea Domnului Isus, Dumnezeu i-a vorbit lui Iosif în acelasi fel . Îngerul Domnului care i s-a aratat în vis i-a spus sa o ia pe Maria, sotia lui, la el acasa, si sa-l numeasca pe fiul ce urma sa se nasca Isus,p entru ca va mîntui pe poporul Sau de pacatele sale ” .


Iosif a crezut ceea ce i-a spus îngerul, si a facut întocmai cum i se spusese! Mai târziu Dumnezeu i-a mai vorbit înca odata în acelasi fel, spunându-i sa ia pruncul si pe mama Lui si sa mearga în Egipt, unde aveau sa fie ocrotiti de mînia lui Irod.

Iosif a îmlinit întocmai ceea ce Dumnezeu i-a descoperit si prin acest nou vis. Dupa o bucata de vreme, Dumnezeu i-a mai vorbit înca odata si tot prin vis. De aceasta data îngerul i-a spus sa ia pruncul si sa se întoarca înapoi în Israel, pentru ca cei ce cautau sa-i omoare, nu mai erau în viata. Si de acesta data Iosif a împlinit întocmai ceea ce a visat fara sa ceara alte explicatii!

Dupa aceste întâmplari este potrivit sa-ti pun întrebarea; ce ai visat la aceste sarbatori? Ai fi fericit daca ti s-ar împlini visurile pe care le-ai avut ? Nu uita însa, ca se împlinesc numai visurile care sunt dupa voia lui Dumnezeu si în acord cu Cuvântul Scripturii.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa iau aminte la felul în care îmi vorbesti si da-mi putere sa împlinesc tot ceea ce-mi ceri în acord cu voia Ta. Amin


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.