10 Decembrie

1
40

” În vremea aceea a venit Ioan Botezatorul, si propovaduia în pustia Iudeii. El zicea: “Pocaiti-va, caci Împaratia cerurilor este aproape.” Ioan acesta este acela care fusese vestit prin proorocul Issaia, cînd zice: ” Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile.” Mat 3: 1-3

James Thurber, a povestit despre un credincios care de fiecare data cand i se punea vre-o întrebare raspundea prin aceiasi afirmatie: ” Nu stiu ce raspuns mai cautati ; ” pregatiti-va, pentru ca sfarsitul lumii este aproape!” Într-o zi acesta a iesit la marginea orasului unde locuia si-a început sa strige cît îl tinea gura: “Fiti gata !””Fiti gata!” “Sfsarsitul este aproape!” Din acea zi oamenii din acea comunitate l-au numit: “omul fiti gata!”

Cu siguranta ca aceasta numire i s-ar fi potrivit si lui Ioan Botezatorul. El a fost mesagerul care a predicat acelasi mesaj spunand mereu si mereu: “Fiti gata!” El însusi s-a numit a fi:”glasul celui ce striga în pustie:” Pregatiti calea Domnului !”

În aceste zile suntem într-o vreme de pregatire, cand trebuie sa fim gata pentru a sarbatori Nasterea Domnului, dar în acelasi timp sa fim gata si pentru a ne întalni cu Cel ce este aproape sa vina ca Judecator si Domn!”

Te-ai pregatit sa poti spune : “Vino Domane Isuse ? ”

Rugaciune. Dumnezeul Dragostei; sfinteste-mi inima si viata, pentru ca sa fiu gata pentru sarbatoare si slava . Amin


1 COMENTARIU

  1. Dragostea da valoare Timpului petrecut aici jos, pe pamant. Daca aici doar gustam din ea, Sus vom fi deplini umpluti de ea. Cand vom constientiza asta….. vom dori sa spunem : “Vino Doamne Isuse!”
    Singura balanta care poate cantari dragostea noastra este IN CER.
    Poti face multe fapte bune fara sa iubesti, insa nu poti sa iubesti fara a face fapte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.