09 Decembrie

2
38

“¦Domnul are placere de poporul Sau, si slaveste pe cei nenorociti mîntuindu-i ” Ps.149:4

Beremman Manning, a povestit o sceneta de Craciun, care este repetata în fiecare an, undeva într-o localitate de provincie din sudul Frantei.

În aceasta sceneta patru pastori vin la Betleem sa-L întalneasca pe pruncul Isus. Unul dintre acesti pastori aduce ca dar pentru Iosif si Maria, oua, altul paine si branza, iar un altul aduce vin. Cel de-al patrulea pastor, vine însa sa-l întalnească pe prunc, fara sa aduca nici un dar.  Toti cei ce îl urmaresc, sunt surprinsi ca acesta vine la familia sfanta si se prezinta în fata prunculuiIsus cu mainile goale!

Cei trei pastori ajunsi în fata familiei sfinte, încep însa sa vorbeasca cu Iosif si Maria, apreciind cat de bine arata Maria, cat de natural este cadrul în care s-a nascut Domnul, cat de chipes este Iosif si cat de minunata este vremea si noaptea în care s-a întrupat Fiul lui Dumnezeu. Acestia au apreciat: familia sfanta, stelele de pe cer, turmele de oi care dormeau linistite, si atmosfera de pace care stapanea peste tot.

Înainte de plecare, îi felicita înca odata pe parintii sfinti, le înmaneaza darurile pe care le-au adus si-i asigura ca atunci cand vor avea vre-o problem, sa conteze pe ajutorul lor!

În timp însa ce acestia plecau, cineva a întrebat : ” unde este celalat pastor ? Desi a fost cautat peste tot, acesta n-a fost de gasit! În acele momente cineva îi anunta pe toti cei ce-l cautau, ca l-a vazut pe pastor intrand în grajd. Cînd acestia au intrat în grajd, l-au gasit pe cel de-al patrulea pastor îngenuchiat în fata pruncului, unde într-o profunda stare de închinare, a repetat mereu si mereu acelasi cuvant pana aproape spre dimineata: “Isus ! “Isus! “Isus”¦.!”

Luand în considerare atitudinile exprimate de acesti pastori, tu cu cine te asemeni ? Nu cumva te-ai pregatit sa-I aduci Domnului Isus, doar cadouri, pastrand o atitudine protocolara si ceremoniala ? Cel de-al patrulea pastor, desin-a avut nici un cadou, s-a daruit însa pe sine însusi !

Ce altceva mai de pret decat atat, I-am putea noi oare oferi Domnului ? Pentru ca El este Domnul Domnilor si Stapanul întregei creatii, cel mai de pret dar pe care Îl merita, este dragostea noastra exprimata prin închinare si adoratie!

Esti pregatit sa-I oferi acest dar ?

Rugaciune. Doamne Isuse; la aceste sarbatori primeste-ma înaintea Ta pe mine sînsumi; si ajuta-ma ca sa-Ti aduc ca dar, jertfa inimii mele . Amin

2 COMENTARII

  1. Este un site frumos si cred ca multi tineri si adolescenti pot sa il cunoasca pe DUMNEZEU prin intermediul acestui site.DUMNEZEU sa va binecuvinteze!!!

  2. Fiecare crestin are pe langa dorinta de a avea bucuria de a-l fi primit pe Domnul Isus in inima si aceea dorinta arzatoare de a ii darui si o amintire de care sa isi aminteasca Isus,acum Domnul Isus este viu si intradevar ne cunoaste inimile dar doreste si faptele noastre stradania noastra,si jertfa buzelor noastre caci o inima plina de bucurie este una darnica,si plina de recunostinta ,de aceea e bine sa ne facem si daruri de aceasta sarbatoare ca sa intarim lucrarea Lui Dumnezeu,pentru ca noi suntem oameni si nu cunoastem inimile celor din jur dar Dumnezeu ne cunoaste si ne vede,nu refuzati cadourile si lasati inima sa vorbeasca prin ele,Lui Isus i-au dat in dar Aur,Smirna Si Tamaie,..smirna si tamaia s-au evaporat dar cea ce a ramas ca amintire a fost aurul,asa si inimile noastre sa fie ca un aur curatit prin foc,fara nici o rugina sau pata pe ea,aceea este valabilitatea crestinului,aurul reprezinta si Duhul Sfant ,si acela sa ramana vesnic in noi sa il pretuim ca ceva fara de care nu vom avea parte cu Hristos,in imparatia Lui Dumnezeu,fie ca sarbatoarea acestea Nasterea Domnului nostru Isus Hristos sa va aduca in inima acel Aur de mare pret,Duhul Sfant in inimile voastre a tuturor crestinilor,si sa fiti miresme placute inaintea Domnului caci noi toti “Avem nevoie de Dumnezeu mai mult ca oricand”.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.