11 Decembrie

0
35

” În vremea aceea a venit Ioan Botezatorul, si propovaduia în pustia Iudeii.El zicea: “Pocaiti-va caci Împaratia cerurilor este aproape.” Ioan acesta este acela care fusese vestit prin proorocul Isaia, când zice :”Iata glasul celui ce striga în pustie: “Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile.” Matei 3:1-3

Într-o legenda se spune ca un om a trait tot timpul vietii într-o oaza din pustie. În tot acest timp, singura lui îndeletnicire a fost cresterea animalelor. Într-o zi însa s-a hotarât sa mearga în oras si sa viziteze un prieten pe care nu-l mai vazuse din copilarie. Si-a luat camila si dupa câteva zile a ajuns la casa prietenului.

Ajuns în oras a fost însa foarte surprins ca în loc de animale, pe sosea a vazut multe masini. Fiindca nu mai vazuse astfel de ciudatenii si-a luat camila si a plecat sa le examineze cu si mai mare atentie. Prins însa de aceasta curiozitate, n-a mai fost atent la trafic si-a fost accidentat usor de o masina. Pentru a fi examinat medical, o salvare l-a dus la spital. Dupa ce i-au fost pansate ranile, beduinul si mai impresionat de acesti monstri de fier ce alergau pe sosele, s-a reantors la casa prietenului sau.

Multumitori ca nu s-a întâmplat nimic grav, cei ai casei au organizat o masa festiva în cinstea musafirului lor, la care au invitat toti vecinii. În timpul mesei, sotia prietenului beduinului a mers în bucatarie ca sa pregateasca o cafea. Imediat însa ce a auzit zgomotul rasnitei, omul pustiei a alergat repede în bucatarie, a luat rasnita si a trantit-o de podea, facand-o bucati.

Cand a fost întrebat de ce a procedat astfel, omul pustiei a raspuns: ” domnilor; trebuie sa distrugeti acesti monstri cat sunt înca pui, pentru ca atunci cand ajung mari devin periculosi, si nu le mai poti face nimic!”

Nu-i asa ca zambim de naivitatea acestui beduin?

Rationamentul lui este însa foarte corect, pentru ca: mânia, invidia, resentimente si obiceiurile rele, trebuie înfrante cat sunt înca în fasa, pentru ca atunci cand cresc, nu mai putem face nimic.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ma pocaiesc de tot ceea ce este rausi sa înving orice ispita înainte ca sa devina pacat, pentru ca sa pot umbla în sfintenie. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.