” Binecuvîntat sa fie Dumnezeu , Tatal domnului nostru Isus hristos, care dupa îndurarea Sa cea mare , ne-a nscut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie si la o mostenire nestricacioasa si neîntinata si care nu se poate vesteji , pastrata în ceruri pentru voi”. I Pet.1:3-4
Biserica ar trebui sa fie locul unde sfintii sa traiasca cea mai înalta partasie prin Duhul Sfînt. Moartea Domnului Isus i-a risipit pe ucenici. Invierea însa i-a adunat laolalta. De foarte multe ori despre ucenici dupa înviere se face mentiunea “toti împreuna ”
Cineva a încercat sa ilustreze aceasta partasie aratînd ca membrii unei biserici pot fi cuprinsi în trei cercuri concentrice: Cercul cel mare este în exterior, un cerc mai mic în interior, iar cercul cel mai mic în centru.
În cercul cel mare sunt acei pentru care religia este numai o rutina. Viata lor de credinta este mai mult o povara decît o binecuvîntare. Pentru ei a merge la biserica este o obligatie ce nu le aduce nici un fel de bucurie. Harry Emerson Fosdick , a spus odata : “unii oameni au doar atîta religie cît sa le faca viata mizerabila”!
Cred ca ati întîlnit astfel de oameni care merg la biserica numai la Pasti si la Craciun. Ei pun cîtiva bani la colecta si asteapta apoi ca Biserica sa-i slujeasca: la botez, nunta si înmormîntare. În restul vietii traiesc vazînd în credinta doar o responsabilitate ce creaza noi obligatii. Cu durere trebuie sa spun ca în acest cerc exterior, sunt cuprinsi cei mai multi.
În cercul interior , sunt acei care au avut parte de anumite experiente religioase , dar cîndva în timpul vietii. Ei participa cu regularitate la slujbele bisericii si contribuie financiar cu credinciosie. În esenta sunt oameni buni. Dar în viata lor de credinta au putina putere si bucurie. Todeauna le lipseste ceva. Au o cautare continua pentru ceva mai mult si mai profund. Au sentimentul ca au pierdut ceva, dar nu stiu ce si nici unde sa poata gasi ceea ce cauta. Si acest grup ce-i defineste pe cei din cercul interior , este foarte mare.
În cercul din mijloc însa , sunt acei oameni pentru care viata de credinta este o experienta , nu numai un ritual. Ei au avut o întîlnire personala cu Hristos si stiu ce înseamna sa traiesti pastrînd o relatie continua cu El. Prin Duhul Sfînt acestia traiesc o buna partasie si cu ceilalti, avînd pace si bucurie deplina. Pentru ei a umbla cu Dumnezeu este o experienta de fiecare zi.
Ei participa la slujbele bisericii si daruie cu bucurie, vazînd în aceasta nu o obligatie ci un mod de a exprima plinatatea vietii lor spirituale.
În care cerc te afli ? Invierea Domnului Isus i-a adus pe ucenici în cercul din mijloc. Vino în aceiasi partasie si traieste adevarata bucurie în legatura dragostei si a Duhului Sfînt .
Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu în deplina partasie cu Tine si cu toti cei ce te cauta dintr-o inima curata. Amin
totul este spus foate concret ca merge direct la minte si inima si te invita la meditatie