02 Mai

0
46

” În Tine Doamne, îmi caut scăparea : sa nu ramîn de rusine niciodata ! Scapa-ma în dreptatea Ta , si izbaveste-ma ! Pleaca-ti urechea spre mine, si ajuta-mi. Fii o stînca de adapost pentru mine, unde sa pot fugi todeauna! Ps.71:1-3/a

Sam Levenson, a povestit odata despre un copil ce a mers într-o tabara crestina pentru prima data. Parintii lui , în prezenta directorului taberei si a doi consilieri, au trebuit sa semneze toate documentele prin care confirmau ca sunt deacord sa încredinteze pe micutul lor în grija celor ce conduceau acest program si ca accepta ca fiul lor sa merga în tabara.

În tot acest timp fara sa înteleaga exact ceea ce se întîmpla, fiul lor mai mic, i-a urmarit cu privirea. Dupa ce parintii au semnat actele si au dat mîna cu cei ce l-au preluat pe fiul lor cel mare, acesta a izbucnit în plîns si-a întrebat pe tatal lui printre suspine : “Tata de ce a trebuit sa-l vindem pe Robert ?

Tatal l-a linistit epede spunîndu-i : Nu l-am vîndut pe Robert; el va veni înapoi dupa 15 zile si va fi cu noi tot timpul, pentru ca aici este casa lui. Acum a mers în tabara numai pentru o vreme !

Cea mai mare nevoie pentru un copil este sa stie ca are un loc de care apartine si în care se simte în siguranta. Mai mult decît a fi acasa , copiii traiesc acest sentiment de confidenta si încredere atunci cînd parintii le sunt aproape. De aceea uneori recurg la manifestari extreme numai ca sa le atraga atentia :

Un tata si-a pus fetita în patutul ei , pentru culcare. Dupa ce i-a oferit tot ceea ce stia ca îi face placere, i-a spus noapte buna , asteptînd ca aceasta sa adoarma.
Dar numai ce a ajuns în camera lui si tatal si-a auzit fetita strigîndu-l. Cînd a mers sa vada ce se întîmpla, ea i-a spus: “Taty ; pe perna este un fulg de pana si nu pot dormi “!Tata a luat fulgul, a linistit-o din nou pe fetita lui si a mers în dormitor convins ca acum nu mai este nimic care s-o deranjeze .

Numai ce a urcat în pat si a auzit-o însa pe fetita sa strigîndu-l din nou . Ce s-a mai întîmplat ; a mers tatal sa întrebe ? Fetita scîncind îi spune : “Taty; acum este prea cald !” Tatal i-a pregatit asternuturi mai lejere , apoi s-a întors multumit spre dormitor.

Numai ce a ajuns în camera si de data aceasta a auzit-o pe fetita lui ,tipînd si plîngînd în hohote ! Tatal a alergat repede sa vada ce s-a mai întîmplat si a ramas fara cuvinte cînd fetita i-a spus : Taty; m-am ars la deget !”

Doamne Dumnezeule , a rapuns tatal ! Cum se poate asa ceva ; în dormitorul tau nu este nimic care sa te arda. Ba da ! i-a raspuns fetita suspinînd si aratîndu-i lampa de veghe !

Fetita si-a atins degetul de beculetul de la lampa de veghe în mod intentionat, numai pentru a mai gasi un motiv pentru a-l chema pe tatal sau înapoi ! Întelegînd aceasta, tatal , a luat-o în brate si a întrebat-o : ” Nu-i asa ca vrei sa stau mai mult cu tine ?

Fara sa spuna nici un cuvînt, fetita l-a îmbratisat ! Ea a orchestrat toata aceasta scena, numai pentru a atrage atentia si a vedea cît de mult conteaza pentru tatal ei. Ea nu astepta raspuns la întrebari, sau numai rezolvarea situatiilor pe care le invoca. Ea voia de fapt sa fie cu tata !

Nu-i asa ca uneori pierdem acest sentiment al apartenentei si ni se pare ca nimanui nu-i mai pasa de noi ? Sa nu uitam ca si-n acele momente , Tatal nostru care este în ceruri nu ne lasa singuri, pentru ca fiecare dintre noi avem un mare pret în ochii Lui.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa nu uit niciodata ca ma iubesti si nu ma lasi singur, iar în bratele Tale gasesc todeauna un loc de siguranta . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.