Faptele ti se potrivesc cu vorbele ?

0
93

Faptele pe care le împlinim pot fi o împlinire a vorbelor pe care le spunem, sau tocmai opusul lor. Pentru religiosii vremii , Domnul Isus a spus aceasta pilda provocatoare : ”

Un viticultor ce avea doi fii, a mers la primul nascut si l-a rugat spunîndu-i : ” Du-te de lucreaza în vie, astazi “! Acest fiu a dovedit razvratire si a raspuns tatalui cu obraznicie : “Nu vreau “! A fost raspunsul lui categoric. Desi dezamagit de raspunsul fiului, tatal nu i-a mai spus nici un cuvînt.

Dupa aceea tatal a mers la cel de-al doilea fiu si i-a cerut acelasi lucru. Acesta i-a raspuns cu o deosebita amabilitate : “Ma duc doamne “! . Prin raspunsul dat, acesta l-a asigurat pe tatal sau ca este gata sa accepte invitatia facuta, si promite ca va merge sa lucreze în vie folosind cele mai alese cuvinte si cele mai convingatoare asigurari . Orice parinte ar fi mîndru cu un astfel de copil; nu-i asa ?

Convins de cuvintele frumoase ale celui de-al doilea fiu , tatal a mers sa lucreze într-o alta parte a viei . În timpul zilei însa , lucrurile au luat o turnura neobisnuita fata de asteptarile acelui viticultor. Fiul ce raspunsese obraznic si-a schimbat atitudinea . I-a parut rau de cuvintele rostite si a mers de a lucrat întreaga zi în via tatalui sau.

Al doilea fiu care folosise cuvinte alese si asigurari convingatoare , nu s-a tinut de cuvînt. Se poate ca tocmai în acea zi sa fi avut musafiri si-a mers sa petreaca cu ei. De aceea nu si-a mai tinut promsiunea facuta fata de tatal sau.

Dupa ce a prezentat cazul celor doi fii , Domnul Isus i-a întrebat pe preotii cei mai de seama si pe batrînii de la templu : ” care dintre cei doi fii credeti ca a facut voia tatalui lor ? ” Cel dintîi; i-au raspuns acestia !”

Fara ca ei sa-si dea seama, Domnul Isus i-a determinat pe preotii cei mai de seama sa-si rosteasca propria sentinta. Ei nu se asteptau ca aceasta pilda sa-i priveasca direct. Au înteles însa ca si în cazul lor faptele nu se potrivesc cu vorbele ! Cum este în cazul tau ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.