Pocainta aduce schimbare

27
648

Scriitoarea Nell Mohney , a povestit despre o schimbare deosebita traita de una dintre prietenile sale, ce era o femeie foarte certareata . Modul de exprimare al acestei prietene, era agresiv si cu cuvinte jignitoare. Într-o zi însa cînd s-a întîlnit cu prietaena sa, aceasta i-a povestit ca Dumnezeu i-a schimbat viata si acum are o vorbire noua.

Cînd a fost întrebata despre experienta sa , aceasta a marturisit ca într-o zi fara ca ea sa stie, sotul ei a înregistrat-o pe o banda magnetica. Dupa o lunga si aprinsa conversatie, sotul ei a luat caseta pe care a înregistrat-o si-a pus-o într-un casetofon pentru ca ea sa o poata auzi.

În acele momente în care eaasculta auzind tot ceea ce-a spus anterior, a început sa plînga în hohote. Dupa cîteva clipe de nedumerire si mîhnire profundasi-a întrebat sotul daca acestea sunt cu adevarat cuvintele ei. Nu-i venea sa creada ca ele suna asa de urît , pentru ca în clipele ei de furie nu mai avea timp sa se asculte.

De aceia ,chiar în acele momente si-a cerut iertare de la sotul ei si i-a cerut lui Dumnezeu sa-i arate ce trebuie sa faca. Dupa o saptamîna , timp în care Dumnezeu a lucrat în viata acestei femei, ea a marturisit ca în acest timp de poacainta, a fost profund cercetata de un articol al unei reviste crestine ce avea titlul : ” Lumina unei lumînari este mai de preferat decît întunericul !”

Si-a dat seama ca traise în întuneric asa de multa vreme, de aceea a început sa citeasca si sa studieze toate versetele Bibliei care vorbeau despre lumina. În urma adevarurilor pe care le-a descoperit, viata ei a fost schimbata profund si în inima i s-a aprins adevarata lumina ! Vei lasa ca lumina lui Hristos sa straluceasca si-n întunericul din viata ta ?

27 COMENTARII

 1. Din iubire Dumnezeu a dat pe singurul sau fiu ca sa moara, ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica.Nu religia ne aduce mantuire ci credinta in Domnul Isus.Adevarata credinta este sa iubesti pe Dumnezeu si sa accepti pe cei de langa tine ca ceea ce sant.Cand vom realiza acest lucru lumea nu va mai fi divizata in religii si asta este ceea ce vrea si Dumnezeu de la noi: O LUME MAI BUNA.Dumnezeu sa ne ajute pe toti.

 2. sunt crestin ortodox de 50 de ani si traiesc cu Dumnezeu(am o relatie personala cu El)fara a schimba religia,nici o religie nu-ti asigura mantuire ci numai Dumnezeu prin jertfa Fiiului Sau;mi-am dorit sa fiu cu Domnul,L-am chemat si mi-a umplut viata,a dat SENS vietii mele;Binecuvantat fie in vecii vecilor!

 3. Se spune ca o fetita de 5 ani, trebuia sa fie operata pe cord si seara inainte de operatie, dr. a venit la ea si incerca intr-un fel s-o incurajeze…dar fetita i-a spus dl. dr. mie nu-mi este frica de operatie, dar am emotii ca atunci cind o sa deschideti inima mea, o sa-L gasiti acolo pe DOMNUL ISUS CRISTOS, pt. ca eu i-am daruit inima LUI si L-am primit in inima mea ca DOMN(STAPîN)…dr. a plecat acasa si-a dat seama ca el avea nevoie de incurajare, nu fetita si noaptea aceea si-a amintit ca mai de mult si el facuse acelasi lucru ca si fetita,era intr-o relatie buna si strinsa cu DOMNUL ISUS, prin credinta in moartea de pe cruce a DOMNULUI ISUS pt. pacatele lui, l-a inlocuit pt. ca l-a iubit si a inviat a treia zi biruind moartea, fiind nevinovat, apoi s-a inaltat la Cer, ca MARE PREOT si mijloceste pt. el pacatosul, si-a mai amintit dr.cacitea Biblia, mergea la Biserica, dar au trecut anii si orbit de succesul profesional, s-a departat de DUMNEZEU si acum prin marturia acestei fetite s-a rusinat si s-a apropiat din nou de DOMNUL ISUS, care-l astepta cu BRATELE SALE IUBITOARE deschise si bucuria a fost de nedescris pt. dr….sa nu uitam ca Blblia spune ca tot ce avem am primit in dar de la DUMNEZEU si trebuie sa ne predam viata cu tot ce suntem, in slusba LUI : cu talentul nostru, inteligenta noastra, profesia noastra si tot ce avem…am vazut un interviu al unei actrite care era destul de daruita de DOMNUL ISUS, arata super, dar dupa ce s-a intors la DUMNEZEU… daruita de DUMNEZEU spunea ea ca nu e bine sa te lauzi cu ce ti-a daruit DUMNEZEU si sa faci expozitie cu sînii sau picioarele tale, sau muschii tai, pt. ca s-ar putea ca DUMNEZEU sa ti le ia, spunea actrita…mai degraba ar trebui sa-i multumim LUI DUMNEZEU ca ne-a facut niste fapturi asa de minunate si sa-i multumim pt. serviciu, talente, masini , case…etc. si sa ne inchinam cu tot ce avem in slusba LUI DUMNEZEU si sa-i dam LUI toata slava si gloria …din dragoste pt. voi am scris acest mesaj,trebuie ca frumusetea trupului daruita de DUMNEZEU, s-o pastrati si s-o aratati numai partenerului de familie, pe care DUMNEZEU v? va ajuta sa o intemeiati ,sau pe care o aveti deja, e un har de la DUMNEZEU, A LUI sa fie lauda si gloria in veci Amin!!!

 4. PREVENIRE,IZB?VIRE un mesaj destul de sensibil , dar destul de important …consider ca nu mijloacele de informare trebuie sa duca la educatia noastra, fie chiar cea sexuala, ci oamenii LUI DUMNEZEU…bine dar nu este rusinos sa abordam asemenea subiecte…nu rusinea a intrat in lume si atunci prin caderea in pacat…e mai bine sa prevenim pacatul decit sa-l lasam sa ne stapîneasca si atunci DOMNUL ISUS SLAVITUL, ne poate elibera si vindeca…pt. ca vin din lumea mizeriei si a pacatului si cei mai mari sau alte mijloace care au in spate un duh demonic, zic dece trebuie sa te pastrezi curat pîna la casatorie ,numai ca asa vrea si porunceste DUMNEZEU…si atunci aceste mijloace demonice, zic bun daca DUMNEZEU spune ca nu trebuie sa ai relatii sexuale decît in cadrul legal al familiei…trebuie sa faci si tu ceva ca scapi de tensiunile sexuale care sunt în tine, nu curvesti dar am gasit o solutie pt. tine , te autoexciti, te masturbezi si ai rezolvat problema…iata inselatoria dragii mei…fetele pot incepe destul de devreme, pt. ca se dezvolta mult mai repede, poate chiar pe 9-10 ani, le vezi cum stau pe fotoliu intr-un anume fel si chiar asa incep…baietii incep mai tirziu pe la 13-14 ani…citem intr-o revista ca prin masturbare pierzi o energie egala cu energia pe care o consuma un alergator la 40 de km…. devii din ce in ce mai blazat fara vlaga, devii tot mai bleg îti cad lucrurile din mîna, pierzi din memorie si ÎL superi si pe DUMNEZEU…eu merg dupa principiile DOMNULUI ISUS si daca vrei sa scapi de tensiunile sexuale, fa sport, alearga pîna pici jos si esti mult mai cîstigat, îti pastrezi sanatatea si-ti întaresti si organismul, apoi faci un dus mai spre rece , citesti un capitol din Biblie si asa-ti pastrezi relatia buna cu DOMNUL ISUS si vei fi un alergator care va cistiga cununa vietii vesnice ca PREMIU…daca ai facut acest pacat vino la SÎNGELE DOMNULUI ISUS la crucea LUI si vei gasi iertare si eliberare…pastreaza-ti templul curat, trupul tau unde DOMNUL ISUS vrea sa locuiasca si vei deveni un bun , hotarît si statornic slujitor a LUI DUMNEZEU…EL CEL MAI FRUMOS , te primeste cu bratele deschise, te strînge la PIEPTUL LUI si se bucura si te binecuvinteaza ca prnt si printesa a ÎMPARATULUI universului sa traim frumos spre lauda si gloria LUI…vorbiti cu copiii vostri despre asemenea subiecte, pt. ca ei oricum sunt curiosi si vor intreba sau se vor documenta din alte surse care nu au nimic a face cu DUMNEZEU si toate astea din dragoste pt. voi, a LUI DUMNEZU sa fie gloria si slava in veci AMIN!!!

 5. Am gresit mult dar simt o chemare si o dragoste catre Dumnezeu care ma copleseste .Iliubesc pe Isus si ma rog mereu sa ma ierte si sa ma ajute sa ajung sa fiu mantuita .MA DOARE CA SOTUL MEU SI FETELE MELE NU SIMT CA MINE.rUGATIVA SI PTR FAMILIA MEA.DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE!

 6. Caut prieteni care sa ma ajute sa ma intaresc am si eu boala acelei femei inregistrata de sotul.doar sa pot impartasii cu persoane care doresc mai mult decat a fii “pocaiti de duminica”.daca va rog ati putea trimite o adresa de site.v-am gasit de pe googel pe internet mobil

 7. GBU all…sunteti superbi….
  va rog mult sa va rugati pt mine…nu stiu ce se intampla cu mine…nu ma mai pot ruga k inainte…vreau sa postesc si nu pot…:((:((….yo sunt de parere k sunt ce-a mai rea fiinta de pe pamant…si nu imi place lucru asta…
  simt cum se lupta diavolul k mine k sa ma zdrobeasca:(:(
  dar stiu k Tatal din ceruri are putere sa ma poarte pe bratul Lui de binecuvantari…felicitari pt incurajarile voastre…sa stiti k multa lume se intareste citindule…sa aveti o zi binecuvantata!

 8. Daca nu ar fi existat harul,nimic nu s-ar fi intamplat…A existat intotdeauna “ceva” ce imi doream foarte mult in adancul inimii mele inca de copil. Adesea priveam uimita spre ceruri,asteptand parca UN SEMN, O MINUNE,desi nu stiam nimic despre vesnicie, despre pacat, mantuire… Revelatia a venit dupa ani si ani de suferinta in care,nu vedeam iesire decat prin actul suprem, moartea.Cea fizica bineinteles.Cum? Doborata de suferinte fizice aduse pana la limita suportarii, de abuzuri pe plan fizic si moral,am incercat evadari in diferite directii nu prea placute; avand un sot iresponsabil si doi copilasi de crescut, serviciu prost platit si instabil,boala,datorii,singura iesire era pt mine atunci…lasitatea, egoismul, intr-un cuvant-moartea.Ma repet cu aceasta ca sa accentuez disperarea din sufletul meu gol, agonizand fara Dumnezeu.Am avut harul de a fi atinsa de Duhul Domnului meu Isus, care bland mi-a soptit:”vino fiica risipitoare acasa, te astept demult!” Am acceptat chemarea Sa, plangand o saptamana intreaga iar hotararea de a implini porunca botezului a fost imediata.De atunci(sunt 5 ani) nu prididesc multumind Domnului ca m-a salvat de la moartea vesnica.Am invatat si inca mai invat ce inseamna iertarea, altruismul, daruirea,compasiunea si desi mai gresesc uneori cu fapta, vorba, gandul,dat fiind firea noastra pamateasca,vin la crucea Domnului Isus si-mi cer iertare,rugandu-L sa ma intareasca in credinta, sa lupt pt integritatea si mantuirea familiei mele, sa ma elibereze de resentimentele ce mi-au intunecat viata atatia ani.Am fost ortodoxa iar acum prin harul Domnului sunt baptista si cel mai important, crestina iertata si mantuita prin credinta in Isus Cristos.”Cáci prin har ati fost mantuiti, prin credinta, nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni!” Harul Domnului sa fie cu voi! Amin!

 9. DRAGA PRIETENE MARCEL ..TOATA STIMA PENTRU TINE……….SI EU AM FOST CA TINE AM GINDIT CA TINE AM CREZUT CA SI TINE VIN DINTRO FAMILIE DE OTODOCSI ,,,,CARE INSEAMNA ,,DREPT CRESTIN ,,,SAU DREAPTA SLAVIRE,,,nu ,religia si nici comfesiunea religioasa nuau schimbat vreo data viata cuiva ceia ce schimba viata cuiva este jertfa COMNULUI ISUS,,imbinata cu credinta DOMNUL ISUS ,cheama oameni la el si nu la o religie .religia nu are nimic comun cu jertfa depusa pe cruce ,,cei ce lau rastignit,erau religiosi aveau legea data de DUMNEZEU ,prin moise,DUMNEZEU te va lumina daca tu accepti sa citesti cuvintul,,,vino la jertf domnului ISUS NU LA O RELIGIE DOMNUL SATE AJUTE

 10. Un Soare minunat si stralucitor a rasarit pe la 15 ani si in viata mea,si acesta este Maretul Dumnezeu.Pe atunci cu toate ca aveam doar 15 ani ,pot sa zic ca fumam, beeam…si multe chestii,,am fost si pe la politie(furt)…si multe alte (doar la 15 ani va dati seama).:((. nu aveam sub nici o forma gandul ca sa las aceste vicii…pot sa zic ca doar Domnul Isus a facut o schimbare totala in viata mea….Si ma rog Lui ca sa o faca in continuare ca din pacate mai are de cioplit la viata mea..(DOamne nu inceta de a transforma vieti,chiar si dintre prieteni mei)

 11. si eu provin dintr-o familie de ortodoxi si eu il cautam pe dumnezeu am fost crescuta cu frica de dumnezeu de o bunica credincioasa toate lucrurile esentiale{copil barbat casa}am cerut de la dumnezeu si am primit cind problemele ma napadeau mergeam la biserica ma rugam si ma umpleam de purere si puteam sa fac fata altor probleme dar intr-o zi am simtit ca nu este de ajuns am simtit ca vreau sa stiu mai mult aveam prieteni popi si arhiepiscop am intrebat pe ei si nu m-au lamurit nimic ininima mea se nasteau intrebari tot mai multe si am inceput sa intreb in jur sa ma rog si sa ii spun lui dumnezeu ;doamne vreau sa te cunosc mai mult “atunci domnul mi-a adus in cale niste penticostali si am avut curiozitatea sa merg si sa ii cunosc .
  am fost la ei intr-o seara si acolo am ramas au trecut 5 ani si ii multumesc lui dumnezeu ca m-a iubit si nu m-a lasat sa ratacesc am avut si eu dubii mi-a fost frica sa nu gresesc crescusem cu frica de dumnezeu si imi era frica sa nu gresesc stiu noi care ne-am nascut in familii de ortodocsi avem frica asta sa nu ne schimbam religia dar vei vedea ca asta este o inselatorie a satanei ,eu iti spun sa te rogi sa vorbesti cu domnul de temerile tale sa ii deschizi inima sa nu te impotrivesti sa ii spui doamne eu pe tine te caut nu o religie sa te increzi in dumnezeu cu toata inima si el te va duce la religia care ti se potriveste unde ti se va descoperii dumnezeul cel viu si adevarat si inima ta va gasii pacea si bucuria mintuirii eu mi-am pus nadejdea in isus si nu am gresit el ne iubeste asa cum suntem si nu ne lasa si nu ne dezamageste nici o data isus este solutia amin

 12. roagate mereu nu te da batuta ZORICA,poate esti antrun moment mai critic dar eu te sfatuiesc sa postesti daca potisi cu rugaciune ,spunei Domnului tot ce te doare cu cuvintele tale si ai sa vezi antro zi Domnul ati va da ascultare.si eu am doi copii si stiu prin ce treci .sotul meu este o fire mai agitata dar de cand miam ancredintat viata an mana Domnului nu ma mai supar atata niciodata nu te antrista findca devolul se bucura nui arata ca-ti merge rau atunci va boicoti mai mult cortul tau dar tu roagal pe Isus sa-ti dea puteresi alinare sufletesca ,roagate pt.copii tai.Daca crezi cu adevarat toate aceste lucruri vor avea rezolvare fiindca Domnul vede suferinta tu doar trebuie sa-ti deschizi inima .

 13. Sunt de acord cu comentariul lui catalin ,Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti,sa il marturisiti intotdeauna acolo unde sunteti si EL va va lumina cu lumina lui IOAN ev.

 14. marcel
  eu am fost o ortodocsa inraita, de la varsta de 7 ani cantam in strana, l-am cautat pe DUMNEZEU din toata inima, chiar si acolo, dar faceam pacate cu miile, neputand sa lupt singura cu ele. Dar cand m-am intors la Dumnezeu cu adevarat, am crezut CUVANTUL LUI DUMNEZEU din toata inima mea, l-am implinit prin primirea botezului in apa, dupa care am primit botezul cu DUHUL SFANT, aceasta PARTE DIN DUMNEZEIRE adica DUHUL SFANT te poate ajuta sa lupti cu pacatul, sa te rogi, sa postesti DUMNEZEU si DOMNUL IISUS HRISTOS sa te ajute sa iei o decizie personala, sa nu tii seama de sfaturile celor din jurul tau, pentru ca mantuirea este strict personala , credinta este strict personala, pocainta este strict personala. DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE,.

 15. am vazut in aceste comentarii cate o probleme din viata fiecarui,eu personal vreau ca d-zeu sa fie in viata mea si in vietile fiecarui om….cred ca doar el poate sa vindece o inima inpovarata de pacate si de alte patimi…..vreau ca DUMNEZEU sa revese peste toti binecuvantarea lui…..si cei care sunt gata sa mearga cu D-zeu pe cale ii indemn sa o faca din inima si nu din vreo obligatie …”Proverbe 12″

 16. Am fost un practicant yoga fanatic. Doream o comuniune reala cu Dumnezeu. De asemenea imi doream sa simt in mod real ce inseamna sa fi iertat pentru pacatele pe care le am. Cautarile mele au fost lungi. Am fost un om care a lucrat cu puterile deavolului. Il cautam pe Dumnezeu acolo unde nu era. Dar pe tine Marcel, te rog sa te uiti la Psalmul 25:12. Daca doresti cu adevarat, ceea ce afirmi, atunci Dumnezeu iti va arata ce trebuie sa faci. Si daca pe mine, un om al intunericului, m-a scos din mina lui Satan, atunci are puterea si dorinta de a te ajuta si pe tine.

 17. “c?ci ?ti?i c? nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, a?i fost r?scump?ra?i din felul de?ert de vie?uire, pe care-l mo?teniser??i de la p?rin?ii vo?tri,
  ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul f?r? cusur ?i f?r? prihan?.” (1 Petru 18-19)

  Si eu sunt nascut ortodox, dar cand dragostea Domnului Isus m-a cautat si m-a gasit, am inteles ca a zice ca esti ortodox, sau catolic, sau baptist nu inseamna nimic pentru Dumnezeu care a platit pretul rascumpararii noastre ca sa fim COPII AI LUI. M-a smuls din “felul desert de vietuire” mostenit de la parintii mei, si m-a asezat in locurile ceresti, in Isus Hristos, Fiul Preaiubit al Tatalui. Cand m-a facut sa inteleg aceasta, au palit toate cuvintele si denumirile omenesti intre care traiam… sau mai bine zis muream.
  Sa luam exemplul apostolului Pavel care ne invata ca “a tr?i este Hristos” (Filipeni 1.21)

 18. draga Iuly dacaai nevoie cu adevarat de domnul atunci spunei lui tot pasul tau in rugaciune si el te va ajuta.DUMNEZEU iubeste pe fiecare asa ca fi sigura ca si tu esti cuprinsa in planul lui de mantuire nu trebuie decat sal urmezicu o inima curata si sa faci totul pentru el ,iar el te va binecuvanta si te va ajuta.DOMNULsa fie cu tine

 19. m-am nascut intr-o famile ortodoxa,in care parintii tin foarte mult la religia lor avand conceptia k i religia incare te nasti,in aceea trebuie sa mori.Dar eu nu ma multumesc cu asta,eu am nevoie cu adevarat de Domnul,dar faptul k nu am permisiunea de a merge la biserici apartinand de alte religii ma face sa-mi pierd increderea…

 20. Severus
  Multe binecuvantari Marcel! Vreau sa iti spun ca si eu m-am nascut intr-o familie ortodoxa si de acolo a plecat cautarea mea dupa Dumnezeu. Am mers la biserica ortodoxa mult timp si chiar mi-a placut, dar eu mi-am dorit mult mai mult de atat, nu doar o religie pe care sa o practic ci o relatie cu un Dumnezeu care ma iubeste. Eu nu am caut o religie sau un cult ci l-am cautat pe Dumnezeu si intr-o zi l-am gasit si acum sunt fericit. Trebuie sa il inviti pe Domnul Iisus Hristos in inima ta ca Domn si Salvator personal si dupa ce ai facut acest lucru important Dumnezeu iti va da intelepciunea si ve-i sti la ce religie sa mergi. Religiile te invata despre Dumnezeu dar nici una nu te poate duce in cer. Singurul care te poate duce in cer este Iisus. Asadar fii intelept si cauta-L pe Dumnezeu

 21. Marcel, in primul rand trebuie sa citesti Biblia ca pe singura sursa de salvare si ca iei pe Iisus ca pe singurul care poate si vrea sa iti ofere iertarea pacatelor tale si mantuirea vesnica alaturi de El. Ti-ar recomanda sa citesti Evanghelia dupa Ioan, mai ales capitolul 3 si Romani capitolul 10, mai ales versetul 10. si ia o traducere mai actualizata ca limbaj, te ajuta mult in intelegerea Cuvantului. Dar in primul rand cere iluminare de la Dumnezeul Bibliei sa ti se descopere asa cum este El, si Duhului Sfant sa iti ilumineze inima si mintea cand citesti sa intelegi ce vrea sa iti spuna Dumnezeu prin Cuvant.
  Fii binecuvantat

 22. sunt nascut si trait intr-o familie ortodoxa am o familie a mea dar stiu si simt ca din punct de vedere spiritual sunt pierdut atat eu cat si casa mea.Nu am putere nici dispozitie si nici ,,chef” casa zic asa sa studiez biblia.Am fost candva atins de harul lui Dumnezeu dar nu a durat decat foarte putin vreo 2 luni cred si am revenit la vechile obiceiuri .Stiu foarte sigur ca NU AM PUTEREA SA LAS PACATELE SI VECHILE OBICEIURI. Vreau ca Domnul Iisus sa ma ajute ,ideea e ca vreau sa fiu pus pe calea cea buna dar sa raman in religia mea nu credeti ca e posibil.Sunt de parere ca daca ai o inima curata faci cea ce cere domnul si ai in inima ta vorbele Domnului Iisus cu siguranta avem parte de mantuire si nucred ca e important daca suntem ortodox,catolic,sau alte culte religioase Din cauza ca sunt foarte multe nu stii care si ce sa faci Cred ca in noul testament gasim calea catre Dumnezeu o cale sigura dar totodata si unica.Dumnezeu sa ne ajute pe toti

 23. sunt foarte suparata!Am probleme de tot felul!Nimeni nu ma intelege, sau eu nu inteleg pe nimemi!!!!!!!!!!!!!Copiii nu ma maiasculta,iar sotul……… of Doamne ce greu e!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.