Lucreaza în unitate

2
337

În anul 1944 imediat dupa încheierea celui de al II ““lea Razboi Mondial, un mare comedian a fost invitat la un spital unde urma sa prezinte un spectacol pentru veteranii de razboi internati acolo. Acest actor de comedie a încercat sa se scuze, pentru ca in aceeasi zi avea programate mai multe emisiuni radio. Organizatorul spectacolului l-a asiguratînsa ca va aranja showul în asa fel încît va ajunge la timp pentru emisiunile radio.

Dupa ce a primit aceasta asigurare, actorul a acceptat sa mearga la spitatul care l-a invitat unde si-a prezentat numarul. Cînd si-a încheiat spectacolul, audienta, într-o stare de extaz aplauda continuu solicitînd înca un numar. Organizatorul spectacolului stia ca actorul este într-o mare criza de timp si trebuie sa ajunga repede la emisiunile lui de radio. Cu toate aceatea ,ceea ce a urmat a fost o mare surpriza.

Actorul s-a întors si a mai prezentat inca alte doua numere din spectacol.  Si dupa aceste numere, veteranii prezenti au aplaudat frenetic.În acele momenteorganizatorul spectacolului s-a apropiat de actorul ce parea profund miscat si i-a zis:

“Ai fost extraordinar; dar acum esti în mare întîrziere!Nu numai ca nu vei mai putea ajunge la radio pentru emisiunile programate,dar si timpul pentru aceste emisiuni a trecut!”

Cînd actorul a fost întrebat cum de a luat aceasta decizie de a anula emisiunile radio în favoarea spectacolului de la spital, acesta nu a dat nici un raspuns, ci doar si-a îndreptat degetul spre randul din fata, identificand doi soldati care în timpul razboiului si-au pierdut fiecare cate o mana. Pentru ca nu puteau aplauda individual, acestia au început sa aplaude folosind fiecare mana sanatoasa.

Acesti soldati erau asa de entuziasmati încat s-au ridicat primii în picioare si impreunand mainile sanatoase, au aplaudat cu frenezie. Bucuria de pe fetele lor si modul ales pentru a o exprima, l-a determinat pe actorul de comedie sa-si continuie spectacolul.

Traim într-o societate individualista unde lipseste cooperarea. Biserica are o nevoie continua de oameni care sa fie gata sa aloce mai mult timp, sa cheltuiasca mai multi bani si punand împreuna tot ceea ce au primit, sa împlineasca misiunea ce le-a fost încredintata.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.