Ce alegem

1
65

Apostolul Pavel spune : ” Dupa cum vedeti , eu nu încerc sa capat bunavointa voastra si sa fiu pe placul vostru. De aceea nu folosesc vorbe lingusitoare si nici nu încerc sa va flatez. Eu doresc sa fiu placut lui Dumnezeu. Daca as urmari sa fiu pălacut oamenilor , n-as mai fi slujitorul lui Dumnezeu !

Iata un paradox demn de luat în considerare. “Cu cît încercam sa fim mai mult pe placul oamenilor , cu atît mai mult ne departam de Dumnezeu.” Daca cauti sa fii pe placul lui Dumnezeu, atunci vei cîstiga imaginea pe care ti-o doresti si-n ochii oamenilor “!

Imaginati-va ca unui om, prietenul sau i-a daruit un cadou deosebit. Acest cadou este împachetat într-o cutie frumoasa cu un ambalaj deosebit. Cînd acea persoana deschide ambalajul gaseste înauntru un diamant stralucitor de un mare pret. În timp ce admira diamantul, cel ce l-a primit a ramas fara cuvinte fata de marinimia jertfei prietenului sau.

Acestuia i-a multumit din toata inima pentru aceasta jertfa a dragostei. Dar imaginati-va ca aceast om ia cadoul acasa, arunca diamantul la cosul de gunoi, iar ambalajul îl pune la un loc de cinste în vitrina ! Apoi cînd musafirii vin în casa lui , imaginati-va ca le va prezenta ambalajul din vitrina si le va spune cu mîndrie ca acest ambalaj a împachetat cel mai pretios diamant pe care l-a primit vreodata, dar pe care l-a aruncat la cos. Cu siguranta toti îi vor spune ca a luat cea mai prosteasca decizie, cînd ar auzi ca a aruncat diamantul si a pastrat ambalajul.

Putem asemana ambalajul din aceasta povestire cu trupul nostru. Iar diamantul cu sufletul nostru. Spre rusinea noastra, petrecem asa de mult timp preocupîndu-ne de ambalaj : hranindu-l , cosmetizîndu-l, îmbracîndu-l, pentru a arata cît mai atragator.

Dar uitam de diamantul dinauntru ! Neglijam sufletul care este nemuritor si mai de pret decît toate valorile acestei lumi. Ce nebunie este sa ne preocupam numai de ambalaj si sa uitam de continut.
Asa se întîmpla cu cei care încearca sa impresioneze pe oameni si sa placa acestora , dar care uita ca Dumnezeu nu priveste la ceea ce izbeste ochii , ci la ceea ce este înauntru..

Îngrijindu-ne de sufletul nostru si pastrînd o inima curata , vom fi placuti lui Dumnezeu.

1 COMENTARIU

  1. Ave-ti perfecta dreptate ,mi-ati deschis ochii:cand ma trezeam dimineata primul lucru pe care il faceam era sa-mi cosmetizez fata ca sa fiu placuta la servici dar rugaciunea nu mi-o faceam .Acum imi dau seama cat de oarba am fost.N-am fost constienta de cadoul pe care mi la facut ISUS ,,viata vesnica,,D-NULUI ISUS nu-i pasa cum arati fizic ci cum te prezinti sufleteste. Va multumesc ca existati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.