O femeie a cumparat un poster pe care erau scrise cuvintele ” Rugaciunea schimba lucrurile “! Bucuroasa de acest mesaj, a atîrnat posterul într-un loc vizibil în sufragerie. Dupa cîteva zile a observat ca posterul nu mai era acolo unde a fost asezat. Surprinsa de disparitie, ea l-a întrebat pe sotul ei daca stie ce s-a întîmplat.
Eu l-am luat din locul unde era atîrnat, a raspuns sotul ! Dar de ce ai facut asta ; l-a întrebat sotia ? Nu crezi ca rugaciunea poate schimba lucrurile ? Da cred ; i-a raspuns sotul ; si tocmai pentru ca am aceasta credinta l-am mutat , pentru ca de fapt, mie nu-mi plac schimbarile !
Unor oameni nu le plac schimbarile. Cauza acestei atitudini se afla în egoismul si comoditatea inimii lor.
Multi dintre noi se opun schimbarilor , chiar daca acestea sunt în interesul nostru. Tastatura standard a unei masini de scris, este un bun exemplu pentru aceasta situatie :
V-ati pus vreodata întrebarea, unde sunt asezate pe tastatura cele mai folosite litere ? Acestea sunt asezate cît mai departe posibil ,fata de pozitia de baza. Scopul initial al acestui aranjament a fost sa încetineasca viteza cu care cineva ar fi batut la masina.
La modelele initiale din anii 1800 , daca cineva ar fi batut prea repede , mecanismul care sustinea literele , s-ar fi încurcat.
Cu patruzeci de ani în urma a fost inventata o alta tastatura numita :” Tastatura simplificata Dvorok” Pe aceasta tastatura literele cele mai folosite sunt asezate în primul rînd . Pentru mîna dreapta sunt asezate cele mai multe caractere; 56% , iar pentru mîna stînga sun rezervate numai 44% dintre litere.
Testele acestei noi tastaturi au aratat ca un dactilograf obisnuit poate sa-si creasca viteza cu care scrie la masina , pîna de cinci ori mai repede, fara ca sa creasca numarul greselilor. Cu toate acestea , dupa 40 de ani de la aceasta inventie chiar si acum cînd utilizam masinile de scris electronice si computerul, folosim aceeasi tastatura care are o ordine ineficienta. De ce ? Nu ne plac schimbarile !
Ce asteapta Dumnezeu sa se schimbe în viata Ta ?